Joe Biden Ankara'ya geldi

Yaklaşık bir saat önce Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Biden, FETÖ darbe girişiminde bombalanan Gazi Meclis'i ziyaret ediyor. Biden, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüşecek. Görüşmelerin gündem maddesi, FETÖ elabaşı Gülen'in iadesi olacak.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 11:36
Joe Biden Ankara’ya geldi

İÇİNDEKİLER

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'ye geldi. Biden'ı Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Vali Yardımcısı ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da karşılama için havalimanında hazır bulundu.

Resmi temaslarda bulunacak olan Biden'ın ilk durağı 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerce bombalanan TBMM oldu. Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Gazi Meclis'i ziyaret ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ile öğleden sonra Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek Biden, Yıldırım ile ikili görüşme yapacak. Yıldırım ve Biden, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.

KÜLLİYE'YE ÇIKACAK
Biden, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek. En son Mart ayında Washington'da biraraya gelen Erdoğan ve Biden 5 ay sonra yeniden görüşecek. Beştepe'ye çıkacak ilk ABD'li yetkili olacak Biden, Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

FETÖ'CÜ DARBE GİRİŞİMİ ANLATILACAK
Biden ile yapılacak görüşmelerde masada, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi, Suriye'deki iç savaş, terörle mücadele, İsrail ile anlaşma ve FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi konuları olacak. FETÖ'cü darbe girişimi delilleri ile birlikte Biden'a detaylı bir şekilde anlatılacak. Görüşmelerde Biden'ın ABD'nin seçilmiş hükümete destek verdiğini vurgulayacağı öğrenildi. Görüşmelerin en önemli maddesini ise Gülen'in iadesi oluşturuyor. FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi talebi bu kez yüzyüze anlatılacak. Deliller gösterilerek, "işte delillerimiz" denilecek ve Gülen'in iadesi tekrar istenecek.