Çiller’in yatından kaçak çıktı

Tansu Çiller’in başbakan olduğu dönemde kullandığı ‘President’ yatında 134 kaçak yakalandı! Çiller ailesi süper lüks yatı 2011 yılında, 195 bin Euro’ya satmıştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 01:33
Çiller’in yatından kaçak çıktı

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Tansu Çiller'in başbakan olduğu dönemde kullandığı ve 5 yıl önce satılan yatta Pakistan, Bruma, Suriye ve Afganistan vatandaşı 134 kaçak yakalandı. Bandırma ilçesi sahil kenarı olan Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botları, 'President' adlı motor yatta yakalanan göçmenleri, Bandırma Güvenlik Komutanlığı'na götürdü. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 134 sığınmacıya su ve gıda verildi. Kaçak göçmenlerin Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezleri'ne sevk edilecekleri belirtildi.

ROTA YUNANİSTAN'DI
Süper lüks yatın kaçak göçmenleri Yunanistan'a götürmek üzere İstanbul'dan hareket ettiği ve Bandırma'dan da kaçak göçmen alırken yakalandığı kaydedildi. Çiller ailesi yatı 2011 yılında, çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan içinde çok geniş bir salon ve özel yatak odası bulunduğu belirtilen 'President'ı 195 bin Euro bedelle satışa çıkarmıştı.



5 YILDIZLI OTEL GİBİ
Çok geniş bir salona sahip olan yatın özellikleri beş yıldızlı oteli aratmıyor. Özel yatak odasının yanı sıra iki büyük kabini bulunan yatın alt katında bir de iki kişilik personel kabini yer alıyor. Her kabininde ayrı tuvalet ve banyosu olan yatın, televizyonu, yeni satın alınan iki de jeneratörü var. Çiller ailesi, daha büyük bir yat aldığı için President'ı elden çıkarmıştı.