Bu terlik tam beraatlik

Şenay Güzel’in oğluna fırlattığı naylon terlik ‘silah’ sayıldı. Yaşlı kadın hakkında dava açıldı. İlk duruşmada beraat kararı çıktı. Tüm anneler rahat bir nefes aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 00:00
Bu terlik tam beraatlik

İÇİNDEKİLER

Terlik davasından tüm anneleri rahatlatan bir karar çıktı. Olay, Denizli'de 13 Mayıs'ta yaşandı. Şenay Güzel (62), oğlu Halil Güzel (38) ile tartıştı. Sinirlenen anne, ayağındaki naylon terliği çıkartıp oğluna fırlattı. Ancak hedefi ıskaladı. Halil Güzel, kendisine terlik atan annesinden şikayetçi olmak için soluğu karakolda aldı. Olayı soruşturan savcı, Şenay Güzel'in attığı terliği "silah" saydı. Oğluna terlik fırlatan yaşlı kadın hakkında "kasten basit yaralamaya teşebbüs" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. şikayetinden vazgeçti Sanık Şenay Güzel, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Suç aleti olan terliği mahkeme heyetine gösteren Güzel, "İşte attığım terlik bu. Bunun suç olduğunu bilseydim atmazdım. Oğlum eşiyle birlikte benim eve kavga etmeye geldi. Üzerime gelince ayağımdaki terliği fırlattım. 38 yıllık evladım. Onun tırnağına zarar gelsin istemem. Canımdan can o benim" diye ağladı. Annesine dava açan Halil Güzel ise şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Genç adam, olay nedeniyle çevresinden tehdit aldığını belirterek dosyaya gizlilik kararı alınmasını istedi. Talebi reddeden mahkeme, anne Şenay Güzel'in davadan beraatine karar verdi.

ÇOK SEViNDi
Adliyeden gülümseyerek çıkan Şenay Güzel, beraat kararına çok sevindiğini söyledi. Oğlu Halil Güzel'in ise annesiyle yan yana gelmemeye özen göstermesi dikkat çekti. Sanık avukatı Hasan Ozan Orpak, "Terlik annelerin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi

BİZİM EV SİLAH DEPOSU
Terlik davasından beraat çıkması, sanal alemi salladı. İşte yorumlardan bazıları:

* Annenin vurduğu yerden beraat çıkar.
* Beraat annelerin terliklerinin altındadır.
* Bir anne adayı olarak çok rahatladım!
* Annelerin bayramı bugün.
* Terlik, en iyi terbiye aracıdır! Onu elimizden almayın.
* Terlik silah sayılıyorsa, desene bizim ev silah deposu.
* Ne kadar çok kumanda terlik yedim. Yine yesem doymam annem!
* Anneler rahat bir nefes aldı.