Tarihi 19 Ağustos 2017

Anlamak

Böylesine gerilimli bir dönem yaşanmadı. Bugün 100 ülkede kaos, 40 ülkede ise OHAL uygulaması olduğu açıklandı. Herkes birbirini kolluyor, kapalı kapılar ardında planlar yapılıyor, iç çatışmaları körükleyecek projeler sahaya sürülüyor. "Tanrı Amerika'nın genişlemesini istiyor" diye yayınların yapıldığı ülkede bile bugün iç savaş tamtamları çalıyor. Pentagon destekli Trump döneminin başlaması ile birlikte Amerika'da yaşanan İngiliz tasfiyesi olayı başka noktalara taşıdı. Amerikan iç savaşında İngilizsever takılan ırkçı generalin heykelini yıkma girişimiyle ortalık karıştı. Çatışmaya dönüşen olay İngiliz istihbaratının en güçlü olduğu Virginia'da patlak verdi. Şimdi Amerika'da en büyük gündem "Heykel Çatışmaları"...
Çünkü ardından eski başkanlardan Lincoln'e kadar çok sayıda heykele saldırılar başladı.
Amerikan televizyonlarında ve medyasından tutun blog yazarlarına kadar her yerde "İç savaş" çığlıkları atılıyor. "Amerika dağılıyor" diyen yorumlar havada uçuşuyor.
Trump bile ülkesinde sivil çatışmadan bahsediyor. Sivil çatışma "İç savaş"ın daha nazik şekilde bir başka anlatım tarzı.
Trump'a danışmanlık yapan isimlerden "Trump bitti, yakında istifa edecek" açıklamaları peşpeşe geliyor. Ve dahası ABD İspanyolca'nın hakim olduğu Latin Amerika ülkelerine örtülü savaş başlatıyor.
Geçtiğimiz haftalarda Beyaz Saray resmi internet sitesinden İspanyolca kaldırılıyor.
İspanya ayağa kalkıyor "Amerika'da 52 milyon, dünyada 700 milyon kişinin konuştuğu İspanyolca'yı Beyazsaray internet sitesinden çıkarmak kabul edilemez" diye büyük tepki geliyor. Hatta İspanya'dan "Trump ile ilgili yapılan negatif öngörüler gerçek oluyor" diye öfke dolu açıklamalar geliyor. Ve derken heykellerin yıkıldığı Amerika'yı keşfeden Kristof Kolomb'un heykelinin bulunduğu Barcelona La Ramba caddesinde DEAŞ terör eylemi yapıyor. 13 kişi öldürülüyor, 100'ün üzerinde kişi yaralanıyor. DEAŞ geçtiğimiz aylarda yayın organları ile İspanya'yı hedef göstermiş ve "Saldırın, saldırın saldırın" diye çağrılar yapmıştı. İspanya'da "Yalnız Kurt" olarak tabir edilen 100'ün üzerinde DEAŞ militanı olduğu belirtiliyor. Peki DEAŞ neden kendisine karşı en büyük mücadeleyi verdiği görüntüsünü taşıyan Amerika'da eylem yapmıyor da gidiyor garibim İspanya'ya saldırıyor? Bundan en çok kimler karlı çıkıyor? Geçtiğimiz aylarda İngiltere Brexist ile AB'den ayrılınca İspanyollar ayaklanmıştı. İspanya'nın okyanusa bakan son noktasında İngilizlerin el koyduğu Cebelitarık Boğazı için harekete geçmişlerdi.
"İngiltere AB'den ayrıldıysa Cebelitarık halkı AB'de kalmak istiyor. O halde bize geri verilmeli" diyerek tacizlere başlamışlardı. Barcelona saldırıları İngilizlerin işine yarıyor. Ancak en çok Amerika yönetimindeki NATO'yu sevindiriyor.
Çünkü ABD ve NATO, İspanya'nın askeri birliğe fazla katkı vermediğini düşünüyor.
Önümüzdeki dönemde İspanya'da Katalan bölgesinin ülkeden ayrılıp bağımsızlığını ilan etmesi için referandum yapılacak. NATO bu ayrılığı dört gözle bekliyor. İspanya'dan ayrılacak Katalan bölgesine yerleşip daha aktif kullanabileceğine inanıyor. FETÖ ile bize saldıran NATO Galdyosu'nun önümüzdeki günlerde emrindeki teröristlerle Londra ve Paris'i de vurması bekleniyor.
DEAŞ'ın İspanya ile ne savaşı olabilir? Bu soruya verilecek cevap "Aslında çok işi var" şeklindedir. Çünkü tüm terör örgütleri dünyayı dizayn etmeye çalışan ülkelerin birer zavallı kuklaları olarak bugün pervasızca, herkesin gözüne sokarak kullanılıyor. AB dağılacak, Euro dünyadan silinecek... Bu karar Pentagon'da alındı, Amerikalı üst düzey çok sayıda isim tarafından dünyaya ilan edildi. Avrupa önümüzdeki dönemde daha çok terörle tanışacak. Washington "DEAŞ Suriye'de bitecek" diyor. Operasyon görüntüsü verilerek yapılan plan tıkır tıkır işliyor. Suriye'de bitecek olan DEAŞ Avrupa'da geri dönen militanlar sayesinde doğum yapacak... Peki hem Burkino Faso hem de Barcelona saldırılarının İstanbul restaurantlar içinde veya önünde olması tesadüf mü? Amerika'da birlerine "Eğer Washington yeni dünya düzeni kurmak istiyorsa Türkiye'yi Suriye'den atmalı.
Çünkü 3000 yıldır tüm yeni dünya düzenleri Ortadoğu'dan başlanarak kuruldu" diye yazdırılıyor. Evet Türkiye çok güçlü ve Yeni Dünya Düzeni'nde kilit ülke. Bizde bunu anlayamayanlar ve Türkiye saldıranlarla birlikte ülkesine vuranlar siyasetin göbeğinde bile yer alıyor. Onun içindir asla ve asla halkı yanlarına alamıyor!