BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 25 Eylül 2017

Gizli İngiliz belgeleri

İngiltere Başbakanı Churchill'in "Bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir" ifadesi ile bugün Ortadoğu'da, Irak/ Musul-Kerkük ve Suriye'de yaşananlar daha fazla anlam kazanmaktadır. Merkezinde Müslüman Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalamak olan Birinci Dünya Savaşı'ndan Mondros'a, Sevr ile başlayıp Lozan'da tamamlanan 'dün', bırakıldığı yerde kaldı mı? HAYIR.
'Bugün', 'dün'ün devamını içeren olaylar dizilerine sahne oluyor.
Emperyalistlerin dünden bugüne zalimliklerinde, şeytaniliklerinde, Müslüman kanı içmekte değişen bir şey yok. Geçmişte kaldığını düşündüğümüz birçok dayatma ve tehdit günümüzde aynı zihniyetin adamlarınca (Haçlı-Siyonist beyinler) şekillendiriliyor. HAÇLI-SİYONİST tezgâhları İYİCE ANLAMAK İÇİN, gizli İngiliz belgelerini dikkatle okumak gerekiyor. Sanayi Devrimi'nden 20.
Yüzyıl'ın ilk çeyreğine kadar dünya politikalarının şekillenmesinde en önemli güç İngiltere oldu. Birinci Dünya Savaşı sürecinde de OSMANLI COĞRAFYASI-MÜSLÜMAN DÜNYA
KADERİNİ belirledi. İngiltere'nin Birinci Dünya Savaşı, Sykes-Picot, Osmanlı coğrafyasının parselasyonu, Sevr ile esir esilmek istenen Türk Milleti, ardından İSTİKLAL SAVAŞI'NDA, emperyalistlerin taşeronlarının durdurulması ve o dönemin tarihi olaylarının değerlendirilmesinde GİZLİ İNGİLİZ BELGELERİ önemini bir kat daha artırıyor. İngiliz belgelerinde yer alan süreçlere bakarsak, Birinci Dünya Savaşı'nın günümüzde de SON EVRESİNİN YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ görmemiz söz konusudur. Musul (Kerkük) meselesi, GİZLİ İNGİLİZ BELGELERİ: 'Birinci Dünya Savaşı süresince yok edilecek OSMANLI'YI paylaşma pazarlıkları sürdürülür. GİZLİ PAYLAŞIM TOPLANTILARINDA, işgal alanları, İstanbul ve Boğazlar, Ermeniler, Irak'ın Butik Devleti, Musul- Kerkük devamlı ele alınan konulardır.
Musul-Kerkük, güvenlik ve petrol yönünden İngiltere için çok önemliydi.
1920 Nisanı'nda İngiltere/Fransa San Remo'da Mezopotamya'nın mandasını İngiltere'ye vermeye karar verdi. Ağustos 1920'de Sevres Anlaşması ile bunu onayladıktan sonraki süreç:
Musul bölgesinde yaşayan Türkmenler'in İstanbul Türkçesi konuşmadıkları için Türk olmadıkları algısı yaratılmaya çalışılmakta. Kürtler'in İran kökenli oldukları ısrarla öne sürülmektedir. Musul vilayeti, Kürt köylerinin Türkiye'ye olan bağlarını koparmak için İngiliz savaş uçakları köyleri bombalamaları sürdürsün.
Musul'daki Kürtler İngiliz stratejisine göre, bağımsızlık vaadiyle kandırılma çalışmaları geniş boyutludur. Musul'un karayolu ve demiryolu bağlantıları pasifize edilmeli, bölgenin sırf ekonomik ihtiyaçlarını Bağdat ve Basra Körfezi'nden sağlamalarına çalışılmaktadır. Türkiye düşmanı Lord Curzon'un, bağımsızlık vaadli gizli temas, görüşme ve algı operasyonları tırmandırılmaktadır. İngiltere'nin ajanları, bölge halkının etnik ve dinî yapısının çeşitliliğini kullanarak bölgede bulunan Müslüman ve gayrimüslimleri Osmanlı Devleti'ne ve birbirlerine karşı kışkırtmaktadırlar. Hakkâri'nin de Nesturilere verilmesini sağlama çalışmaları..." Nitekim 7 Ağustos 1924'te Hakkâri civarında Nesturi ayaklanmasında İNGİLİZ AJANLARI harekettedir.
İngilizler, Ortadoğu'da zengin petrol yataklarına sahip Musul ve Kerkük civarını koruyacak kukla bir Kürt devleti oluşturmaya çalıştı. İngiliz ajanı Yüzbaşı Edward NOEL'E çalışmaları geniş boyutlu tanzim edilmektedir.
Anadolu'da etnik kimlikleri ön plana çıkartma hedeflenmiş ve İngilizler, kendi denetimlerinde Kürt Teali Cemiyeti, İngiliz Muhipler Cemiyeti gibi demekleri kurdurmuşlardır.

SONUÇ: Osmanlı İmparatorluğu'nu paramparça etmede, dünlerde İngiltere/Fransa vardı. Bugün onların yerini Amerika-Almanya aldı. HAÇLI-SİYONİSTLER'İN EN BÜYÜK KORKUSU TÜRKİYE'NİN MÜSLÜMANLAR'I BİRLEŞTİRMESİDİR.