Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 28 Haziran 2017

Yaya geçidinin Türkler için anlamı

Maalesef yaya geçidi konusunda ülke olarak epey sıkıntılıyız. Genel olarak demiyorum ama bazıları için yaya geçidinin anlamı.
Asfaltlarımızı süsleyen beyaz çubuklar.
"Kasis gibi aynı. biraz fazla hızlı girince, araba yine hasar görebiliyor."
Şoförler için kimse yola atlamadan hızlanılanacak geçiş alanıdır
Yoktur. İnsanlara yaya geçidinin ne işe yaradığını anlatmaya gerek de yoktur. Çünkü üniversite mezunundan tutun da en cahiline kadar bazı Türkler yaya geçidini yola dikine çizilen beyaz kalın çizgiler olarak görmekten öteye gidememektedirler.
Otomobil sürücüsü olarak benim icin şudur: Ne zaman yayanın geçmesi için dursam arkamdan gelenlerin aldırmayıp gazlayacağı ve yol verdiğim yayayı ezebileceği bir yerdir yaya geçidi.
Sırf bu yüzden çoğu zaman yayaya yol vermiyorum. Türkiye'de yaya geçidinde duran sürücünün etrafında kaza riski çok yüksektir. Bunu hayatta kalmak için mutlaka öğrenilmesi gereken bir gerçek haline getiren zihniyete tüküreyim.
Yolları güzelleştirmek için yapılmış çeşitli süslere yüklenen anlamdır.
Türkiye'de bundan sonra yaya geçidi olacak yerlere 3 boyutlu çukur resmi çizerlerse belki sürücüler yavaşlar, hatta durur ve yollara çizilen o süslere başka anlamlar da yüklenir.
Bazen yollarda görülen beyaz badanalar.
Vardır, araçlar için trafik lambasının önünde çizilmiş beyaz beyaz kalın çizgiler, kırmızı ışığa denk gelirsen bu çizgilerin üzerinde dur ki hiçbir Allah'ın kulu yaya geçidini kullanamasın anlamına gelmektedir.
Meskun mahallerde belediyelerin sanatsal çalışmaları. bu günlerde sarı çok popüler.
"Yola barkod koymuşlar lan!" şeklindedir.
Üzerinde yaya varsa hızlanarak gelin işaretidir.
Velhasıl bizim milletimiz anasının karnında zor bekleyen cinsten olduğu için yaya geçidi demek gereksiz yere beş saniye fazladan durmak demek.
Dolayısıyla bir küfür ve taciz sebebi.
Bir gün siz de deneyin yaya geçidinde durmayı, arkanızda kornaya abanmış insanların hırçın yüzlerini görmek ilginç bir deneyim oluyor. Ben her gün deneyimliyorum bunu artık ve her gün memleketimin insanını tekrar tekrar tanıyıp yüzleşiyorum. eksiseyler.com




BARBİE OLAYIM DERKEN
Hayatta elbette herkesin bir amacı olmalı ama bekar ve iki çocuk annesi Rachel Evans hedefini biraz ilginç bir dalda seçmiş. 46 yaşındaki bu kadın tam bir Barbie hayranı. Hayran derken yanlış anlaşılmasın kendisi Barbie olmak istiyor. Çeşitli operasyonlara girdi çıktı ve estetik anlamda ona benzemek için epey bir para harcadı. Sadece yüz olarak değil fizik olarak da ona benzemek istiyor bu nedenle sürekli spor ve diyet yapıyor. Ayda 20 bin pound da operasyonlara harcayan Evans gitgide ona daha çok benzeye çalışmış ama bence benzemiyor.

ZOR SORU
Öğrencinin biri sınavda soruları yanıtlamak için zar atıyormuş.
1 gelirse (a)
2 gelirse (b)
3 gelirse (c)
4 gelirse (d)
5 gelirse (e)
6 geldiği zaman ise tekrar zar atıyormuş.
Bir atmış 6 gelmiş, bir daha atmış yine 6 gelmiş, bir kaç defa daha atmış yine 6 gelince:
- Bu soru çok zor, ben en iyisi bir sonraki soruya geçeyim, demiş.

AlkışlıYorum
Bir alkışı da buradan, sabah metronun yaklaşık 10 dakikalık bekleme yapması sonucu, kapıdan sarkıp "Kaptan gidecek vaaaaar" diye bağıran liseli arkadaşa istiyorum.