Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 18 Ağustos 2017

Allessandra Lolita Oswaldo (Alo)

En çok kullanılanı alo 'dur.' 'Alo' sözcüğü gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Düşünsenize böyle telefon açtığınızı.
-Allessandra Lolita Oswaldoooo
-Allessandra Lolita Oswaldoooo
-Yazdı yazdı çok yazdı kapat kapat.
-Ok.
Bu genç kız telefonu icat eden Graham Bell'in sevgilisidir. Her başarılı erkeğin mutlaka arkasında bir kadın vardır ya.
Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmiştir. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildigi için de Graham Bell telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" demektedir.
Bell zamanla sevgilisine adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale lolos" diye karşılamaya başlamıştır.
Peki böyle kalsaydı ne olurdu?
-Ale Lolos.
-Ne diyon lan lolos molos. Sensin lan topoş.
Çalışmaları uzadıkça Graham Bell sevgilisinin adını daha da kısaltmış ve iki heceli bir ad bulmuştur.
Bu kısa ad "Alo" dur. Allah razı olsun Türk milletini büyük bir zahmetten kurtarmış olmuş.
Allessandra Lolita Oswaldo geliştirip tüm kente yaymaya çalıştıgı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla baş başa bırakıp onu terketmiştir. Hani Cem Yılmaz abimizin dediği gibi gece gece kalkıp "Grahamm yine ne icat peşindesin?" gibi.
-Graham hiç benimle ilgilenmiyon. Sen de bir şeyler var. İşin gücün telefon telefon.
Telefona verdiğin değeri bana versen.
Yaşlı Bell sevgilisinin bir gün onu arayacagı umuduyla telefonun başından hiç ayrılmamıştır. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştır. Graham Bell'i artık başka kişiler de aramaya başlamıştır.
Fakat o telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açmıştır ve artık herkes telefonlarını "alo" diye açmaya başlamıştır.
Yazık eğer kadın teşvik etseydi adamı zamanında interneti de bulurdu. Ama aşk acısı bence o telefonun ahizesini ne acı dolu şarkılarla süslemiştir.
-Bekledim deee gelmedinn hiç mi beni sevmedin.

KÜREK YARIŞI
Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.
Japonların takımında;
8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk takımında ise;
2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik, 3 kişi müdürlük yapıyor, 1 kişi de dümeni kullanıyordu.
Her iki takım da, performanslarını en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti. Büyük gün geldi ve iki takım da, kendini hazır hissediyordu.
Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar.
Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.
Türk şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi. Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi.
Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek ve koordinasyonu güçlendirmek için 1 genel müdür atandı ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1'e indirildi.
Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı.
Japonların takımında;
8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi:
1 Genel Müdür, 3 Müdür, 3 Dümen Şefi, 1 Dümenci, 1 Kürekçi.
İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar. Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti.
Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu, müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.

AlkışlıYorum
İş ilanlarına bakıyoruz. "Ata binen muhasebe elemanı aranıyormuş, ne alaka yahu; yuh!" diyor babam. Oysa sadece Eta bilen muhasebe elemanı arıyor adamlar. Evet evet babam da oruçlu...