DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 24 Mayıs 2017

Diyabet cinselliği olumsuz etkiler

33 yaşındayım. Evliyim, 2 yıldır erken boşalma sorunu yaşıyorum. Doktora gitmedim. Bana bir yol gösterin. Şeker hastasıyım. Nadiren şeker ilacı kullanıyorum. Ne yapmalıyım?
2 yıl oldukça uzun bir süre. Şeker hastalarında cinsel hayat olumsuz etkilenebilir. Erken boşalma şikayetlerden birisi olabilir. Bu nedenle perhiz-suhareket- düzenli tedavi ve stres kontrolü yapılması şart. Erken boşalmanın en önemli sebebi stres-sıkıntı-korku-kaygıdır.
Bunun üstüne yorgunluk, uykusuzluk, ispatlama çabası, isteksizlikte eklenince 3 tane hap yutsan nafile. Zaten 3 tane hap da yutulmaz. Bir kez mutlaka Üroloji Uzmanına muayene ol. Ayrıca sana dediklerimi yapmana rağmen şikâyetlerin geçmezse mutlaka Psikolojik destek al. Cinsel ilişki bir iş, bir görev değil.

3 yıldır romatizma hastalığım var. Her şeyi kullandım. sonunda da kortizon kullanıyorum. Beslenirken nelere dikkat edeyim?
Tabii ki tuzsuz ye. Kortizon kullanılan durumlarda iştah açılır. Kan şekeri dengesi değişir. Beden tuz ve suyu hapseder.
Mide koruyucu ilaçları kullanman gerekebilir. Kortizon ve ağrı kesiciler mide yemek borusu ve bağırsakları zedeler. Ayrıca düzenli balık tüket. Çilek ve orman meyvesi diye bilinen meyveleri sofranda bulundur. Yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, tatlı patates, patlıcan, nar, havuç, kırmızı soğan, erik, portakal, kırmızı elma, biber, bezelye ve kırmızı üzüm koruyucu özellikler taşır. Ceviz, badem yiyebilirsin.

28 yaşındayım. 3 yıl önce askerden geldim. Telefon santralinde 08.00-16.00 saatleri arası çalışıyorum. Kardeşim 'D vitamini kullan' dedi.
Faydalı olur mu?
Öncelikle bir kez kan tahlili yaptır. İlaç kullanmadan sende ne kadar bulunduğunu bilelim. D vitamini yağda erir. Kemik yapı ve onunla ilgili dokular için önemli görevlere sahiptir. Çocuklarda büyüme için gereklidir. Süt çocukları, et yemeyenler, güneş teması az olanlar ve yaşlılarda D vitamini eksikliği olabilir. Günde 20 dakika dizlere kadar ve dirseklere kadar sıyrılıp güneşe gösterilen cildimiz yeterli D vitamini üretebilir.
Doğal olanı budur. Eksikse ilaç kullanılır. Fazlası zararlıdır.