LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 25 Eylül 2017

Tebrikler Tudor

GALATASARAY'IN son 20 dakikada maçı döndürmesi sihirbazlık olaylarına benziyor... Ekran başındakilere "Oyundan kimler çıksın?" diye sorulsaydı, cevap kesinlikle Rodrigues-Tolga ikilisi olurdu.
Ama Tudor, bütün spor otoritelerini hatta kendi meslektaşlarını bile şaşırtacak iki değişikliğe imza attı...
Galatasaray'ı sağ taraftan atağa kaldıran Mariano ile soldan bindiren Latovlevici'yi çıkartıp Feghouli- Yasin ikilisini oyuna aldı, maçın başından beri inanılmaz pas hataları yapan, olmayan Tolga ile Bursa'nın golüne asist yapan Rodrigues'i tuttu. Tudor'un sihirbaz gibi değişiklikleri G.Saray'a liderliğini perçinleyecek ve namağlup unvanını koruyacak puanları kazandırdı. İlk golde Feghouli'nin topa vuruş kalitesi çok mükemmeldi, Harun çaresiz kaldı.

RAKİPLER EZBERLEDİ
Galibiyeti getiren Tolga'nın ayakiçiyle topa vuruşu Harun'u bir kez daha çaresiz bıraktı. Kazanırken yanlışları da görmek görmek lazım:
1- G.Saray teknik heyeti rakibi iyi analiz edememiş.
2- "Ben kendi oyunumu oynarım rakibe bakmam" felsefesi ile sürekli oynayamaz.
3- Tudor, bazen sistemlerin maç kazanamayacağını ama taktiklerin ve stratejilerin bir maçın kazanılmasında önemli olduğunu öğrenmelidir.
4- Tudor'un kadro istikrarına bağlı kalıp, kazanan 11'de ısrar etmesine saygı duyuyorum ancak rakipler, Galatasaray'ın oyununu ezberlemeye başladı.

MAÇIN EN İYİSİ FEGHOULI
Attığı golle takımına hayat verdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ RODRIGUES
Yıldız oyuncu dün varlık gösteremedi.