Akdeniz’de Jaws paniği

Akdeniz’in ünlü tatil merkezlerinden İspanya’nın Mallorca adasında köpek balığı paniği yaşandı. Karşılarında 2 buçuk metrelik balığı görenler, büyük şaşkınlık yaşadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 00:00
Akdeniz’de Jaws paniği

İÇİNDEKİLER

İspanya'ya bağlı Mallorca adasında tatilciler, köpekbalığı paniği yaşadı! Ünlü tatil merkezini birbirine katan yavru köpek balığı ilk olarak geçtiğimiz Cumartesi günü sahilde ortaya çıktı. Tatilcilerin denize girdiği sırada kıyıya yakaşan balık, daha sonra sırra kadem bastı. Ancak aynı balık, geçtiğimiz gün yeniden ortaya çıktı. Plajda denizin ve güneşin tadını çıkaran tatilciler, karşılarında 2 buçuk metrelik balığı görünce şoka uğradı! Sahilde bulunan güvenlik görevlileri "Herkes sudan dışarı çıksın" anonsu yaptı. Başına aldığı darbelerle yön duygusunu kaybeden balık, ekipler tarafından sahile alındı. Yapılan incelemeler ile mavi köpekbalıkları Norveç'ten Güney Afrika'ya kadar çok geniş bir alanda görtülebildiği, İspanya'da görülmesinin de normal olduğu açıklandı.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA
Büyük panik yaratan olayla ilgili İspanyol yetkililer, korkulacak bir durumun olmadığını açıkladı. Öte yandan ekipler, incelemelerin ardından adanın 3 sahilini yeniden turstlere açtı. Yaşanan bu olay geçtiğimiz gün İspanya'da tatil merkezi Elche'de bir köpek balığı saldırısına uğraya ve hayatını kaybeden İspanyol vatandaşını hatırlattı.