Yanar döner

Almanya teröristlere kucak açtı. Topraklarındaki Türkler’e terörist muamelesi yaptı. Ancak seçim yaklaşınca oy kaygısıyla yine Türkler’in kapısını çaldı. Başbakan Merkel, döner kesip kebap yiyince Alman medyası çılgına döndü: Erdoğan, Almanya’yı esir almış!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2017 Güncelleme 29 Haziran 2017, 01:54
Yanar döner

İÇİNDEKİLER

Yıllardır PKK, DHKP-C ayırt etmeden teröristlere ev sahipliği yapıp onları besleyen Almanya, 15 Temmuz sonrası ise açık bir şekilde FETÖ'cü hainlere de kucak açtı. Beslediği teröristlere maaş da bağlayan Almanlar, Türkiye'den iade talebi gelince bu insanların terörist olmadığını iddia etti. Türk bakanların Almanya'daki vatandaşları ile buluşmasını engelleyen Almanya, Türkler'e de adeta terörist muamelesi yaptı. Buna karşılık vekillerin İncirlik Üssü'ne girmesine izin çıkmayınca, Almanlar küplere bindi. Türkiye'ye tehditler savuran Almanya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı net tavır karşısında aciz duruma düştü.



'MİT VEKİLLERİ TAKİP EDİYOR'
Almanya'nın eskisi gibi Türkiye'nin politikalarına yön verememesinden şikayet eden Alman basını, önceki gün yine gündemin ilk maddesi olarak Türkiye'yi işledi. Türkiye'yi tehdit eden Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel, yakın dönemde gerçekleşecek seçimleri dikkate aldı! Türk oylarını hatırladı. Bir dönerciyi ziyaret ederek döner kesip yedi. Bu ise Alman medyasını adeta çıldırttı. Tagesspiegel gazetesi bu olay üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Şansölye Merkel karşısında üstünlük sağladığını ve Erdoğan'ın Almanya'yı esir almış gibi hareket ettiğini ifade etti. Die Welt gazetesi ise Türk gizli servisi MİT'in Alman milletvekillerini izlemeye aldığını savundu. Yine Tagesspiegel gazetesi, FETÖ'nün Almanya imamı Ercan Karakoyun ile röportaj yaptı. FETÖ'cü Karakoyun, röportajda 150 binden 70 bine düştüklerini söyledi. Karakoyun, "İstisnai bir durumdayız, korkuyoruz" diye konuştu. Alman gazetesi bu durumu bir dram olarak yansıttı.