Vicdana çağrı

İsrail bir kez daha insanlık değerlerini ayaklar altına aldı. Mescid-i Aksa’ya, 50 yaş altındaki erkekleri sokmadı. Cuma namazı çıkışında ise Filistinliler bir kez daha saldırdı. Erdoğan başkanlığındaki İslam İşbirliği Teşkilatı, Harem-i Şerif ana başlığıyla acil toplanma kararı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2017 Güncelleme 29 Temmuz 2017, 00:10
Vicdana çağrı

İÇİNDEKİLER

İnsanlık hukukunu çiğneyerek Kudüs'te Mescid-i Aksa çevresinde terör saçan İsrail, tüm güvenlik önlemlerini önceki gün kaldırdıktan sonra dün kutsal mabede girmek isteyen Filistinliler'e yeniden saldırdı. İsrail, dün de Cuma namazına 50 yaşın altındaki erkeklerin girişini engelledi. Polis, yalnızca kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklerin namaz için Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi. Sabah saatlerinden itibaren sokakları kesen yüzlerce İsrail polisi, bariyerler kurarak kimlik kontrolü yaptı. Namaz sonrasında İsrail polisi, bir kez daha Filistinliler'e saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su sıktığı görüldü. İsrail askerleri Beytüllahim'de bir kavşakta gerçekleşen olayda, Filistinli bir gence ateş açarak onu öldürdü.


İsrail polisi ve askeri Mescid-i Aksa'ya giren herkesi tek tek aradı. 50 yaş altındaki hiçbir erkeğin girişine izin vermedi.

SALI GÜNÜ İST ANBUL'DA BULUŞ ACAKLAR
Mescid-i Aksa'da yapılanlara gösterdiği tepkiyle, hem kapıdan dedektörlerin kaldırılması hem de önceki gün kapıların açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sorunun takipçisi olmaya devam etti. Dönem başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye'nin çağrısı üzerine Harem-i Şerif'e ilişkin son gelişmeleri ele almak üzere önümüzdeki hafta Salı günü İstanbul'da olağanüstü toplanma kararı aldı.