Fazla mesai parası hayal

5 yıldızlı bir otelde garsonluk yapan okurumuz, günde 12 saat çalıştırıldıklarını, buna karşın fazla mesai parası alamadıklarını anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2012 Güncelleme 28 Nisan 2012, 01:42
Fazla mesai parası hayal

İÇİNDEKİLER

Çalışanların sesi olan TAKVİM, iş hayatında yaşanan sorunları aktarmaya devam ediyor. İşyerinde haksızlığa uğrayanlar, TAKVİM'in ihbar hattını şikayet yağmuruna tutuyor. 5 yıldızlı bir otelde çalışan okurumuz da hakettikleri fazla mesai ücretlerini alamamalarından dert yanıyor. 5 yıldır bu otelde garsonluk yaptığını anlatan okurumuz, yaşadıklarını şöyle dile getiriyor: "Bizim burada çalışma saatlerimiz çok düzensiz. Üstelik günde 12 saat çalışıyoruz. Buna karşın bize fazla mesai ücreti ödenmiyor. 100 kişi aynı sorunu yaşıyoruz. Patrona sorduğumuzda 'Fazla mesai parası yok. Bu parayı yatırmıyoruz' diyor.

HAKKIMIZ YENİYOR
"Onlar kazanıyor ama bize hakkımızı ödemiyorlar. Tazminat hakkımızdan olmamak için istifa da edemiyoruz. Mecburen katlanıyoruz."

* * *
* Çalışanlar, yaşadığınız sorunları 0212 354 30 00 no'lu telefonumuza ya da 0212 354 37 69 no'lu faksımıza bildirebilirsiniz. E-mail adresi ise ekonomi@takvim.com.tr'dir. İhbarlarınızda isimleriniz gizli tutulacaktır.