Zenginin düğünü 1 milyon lira

Orta gelirli bir ailenin salondaki düğünü 5 bin liradan başlarken, dillere destan düğünler astronomik rakamlara çıkıyor. Saray düğünü için 1 milyon lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 00:00
Zenginin düğünü 1 milyon lira

İÇİNDEKİLER

DÜğün sezonunun açılmasıyla mekan arayışına giren çiftleri, birçok alternatif bekliyor. Düğün için tercih edilen mekanların başında salonlar ve sosyal tesisler gelirken, gelir düzeyi yükseldikçe otel ve tarihi mekanlara olan ilgi de artıyor. Orta gelirli bir ailenin salondaki düğünü 5 bin liradan başlarken; dillere destan bir düğün yapmak için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Masal gibi düğünler astronomik rakamlara çıkıyor. İstanbul'un tek saray oteli Çırağan Palace Kempinski'de düğün yapmak için 1 milyon lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bugüne kadar sadece Türk değil dünya jet sosyetesinden de çok sayıda çiftin 'evet' demek için tercih ettiği Çırağan Palace Kempinski'de, 50 kişilik de 900 kişilik de davet verilebiliyor. 1 kişilik mönünün 260 euro (bin 19 liradan) ile 500 euro (bin 960 lira) arasında değiştiği sarayda, sadece 500 kişilik düğün yemeğiniz için minimum 507 bin lira ödemeniz gerekiyor. Daha sonraki ihtiyaçlarınız için organizasyon firmalarıyla iletişime geçiyorsunuz. Seçilen malzemelere göre mekan süslemesi 500 kişi için 10 bin liradan başlayıp 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. Orkestraya da 100 bin lira ayırmak gerekiyor. Düğünde ünlü bir sanatçının sahne alması ise faturayı iyice kabartıyor. Pasta, fotoğrafçı ve mekana ulaşım gibi pek çok kalem eklendiğinde sarayda düğün yapmanın faturası 1 milyon liraya dayanıyor. Üstelik saray düğünü için para da yetmiyor, 1 yıl öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

SALONDA 5 BİN LİRA
Düğün için en ucuz adres ise 5 bin liradan başlayan düğün salonları. Büyüklüğü ve manzarasına göre değişen düğün salonu fiyatları 5 bin ile 40 bin TL arasında değişiyor. Yine yemekli düğünlerde de kişi başı 30 TL'den başlayan fiyatlar uygulanıyor.

20 SEKTÖRE CAN SUYU
Evlilikler ile pek çok sektörde hareketlilik yaşanıyor. Beyaz eşya, mobilya, davetiye, salon, gelinlik, damatlık, takı, ayakkabı, kuaför, pasta, çiçek, fotoğraf ve video çekimi ile organizasyon işi yapan şirketlerin de aralarında bulunduğu 20'den fazla iş kolu canlanıyor.

SULTANLARA LAYIK DÜĞÜNÜN FATURASI: 922 BİN LİRA
■ 500 kişilik yemek 507 bin TL
■ Orkestra 100 bin TL
■ Mekan süslemesi 200 bin TL
■ 100 şişe içecek 90 bin TL
■ HD kamera çekimi 12 bin TL
■ 150 adet fotoğraf 3 bin TL
■ Oryantal şov 10 bin TL

Özlem Kamer TERCANLI