Bizim Mahalle

Mahalle sıcaklığı Emlak Konut’un ‘Bizim Mahalle’ projesiyle yeniden hayat buluyor. Geleneksel Türk mimarisine uygun tasarlanan proje, İstanbul Küçükçekmece’de 1 milyon metrekarelik alanda hayata geçiriliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 00:00
Bizim Mahalle

İÇİNDEKİLER

Emlak Konut GYO, özlem duyduğumuz sıcak mahalle yaşamını Bizim Mahalle ile İstanbul Küçükçekmece'de 1 milyon metrekarelik bir alanda yeniden hayata geçiriyor. Geleneksel Türk mimarisine uygun olarak tasarlanan Bizim Mahalle, her yaştan insanın faydalanabileceği sosyal ve kültürel tesislerden tematik çocuk oyun alanlarına, sağlık tesislerinden kütüphaneye, eğitim tesislerinden festival alanlarına, resmi kurumlardan ata sporları merkezine, kent müzesinden el sanatları merkezine, spor tesislerine kadar olan faaliyet alanlarıyla, gece gündüz yaşayan bir mahalle olacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

YATAY MİMARİ HAKİM
"Bizim Mahalle projemiz, özümüzde olan o mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu bizlere yoğun şekilde yaşatacak. Bu projede geçmişten gelen mirasımızı yeni nesillere taşımak için, sosyal birlik duygusunu ve özlenen mahalle yaşamını en üst seviyede sunmayı hedefliyoruz. Ölçeği kadar sunduğu yaşam ile de ayrı bir noktaya konumlandırdığımız Bizim Mahalle'de insan ve şehir odaklı yaklaşımımızın bir eseri olarak yatay mimari hakim olacak."

İLK ETAP İHALESİ 26 EYLÜL'DE
BİZİM Mahalle projesinin ihale süreçlerine de değinen Murat Kurum, şöyle konuştu: "Haziran ve Temmuz'da gerçekleştirdiğimiz 7 dev ihale ile 10 milyar TL'lik değer oluşturma başarısı gösterdik. Toplam hasılatın 15 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bizim Mahalle için altyapı ihaleleriyle beraber toplamda 6 etap olacak şekilde ihaleleri yapacağız. İlk etabımızın ihalesi 26 Eylül'de, ikinci etabımızınki de 28 Eylül'de."