Emekliye yeni ikramiye jesti! Ayın 17-18-19-20-21'inde maaş alanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur hepsi için...

Emekliler için heyecan dolu günler yaklaşırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayram ikramiyesi ödemeleri gündemin önemli konularından biri haline geldi. Geçtiğimiz Ramazan ayında yapılan sevindirici açıklama ile emekli bayram ikramiyesinde yüzde elli artış sağlanmış, bu gelişme emekliler arasında büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Şimdi, emekliler bir kez daha bayram ikramiyesi heyecanı yaşarken, bu ekstra ödeme ile birlikte bayram hazırlıklarına daha rahat bir şekilde odaklanabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu olumlu gelişme, emeklilerin bayram coşkusunu artırırken, aynı zamanda ekonomik anlamda da bir nebze rahatlamalarını sağlayacak.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2024, 08:13 Güncelleme 06 Mayıs 2024, 08:13
Emekliye yeni ikramiye jesti! Ayın 17-18-19-20-21’inde maaş alanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur hepsi için...

İÇİNDEKİLER

Ramazan ve Kurban Bayramı, hem manevi anlamı hem de beraberinde getirdiği ikramiyelerle birlikte büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İkramiyeler, sadece emekliler için değil, aynı zamanda dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş aylığı alanları da kapsıyor. Bu özel destekler, vatandaşların bayram coşkusunu daha da artırıyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Kurban Bayramı arefesi bu sene 15 Haziran gününe denk geliyor. Bayram günleri ise 16-19 tarihleri arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyelerinin ödemerinin de 15 Haziran'dan önce yapılması bekleniyor.

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırıldı.



4A (SSK) kapsamında gelir ve maaş alanların ödeme günü 17 ve 18 olanlara 2 Nisan'da; 19, 20, 21 ve 22 olanlara 3 Nisan'da; 23, 24, 25 ve 26 olanlara 4 Nisan'da ikramiyeler yattı.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılıyor.

Emekli maaşı ödemesi tarihi Cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi ise Pazartesi yapılıyor.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.