Fahiş zamma dava

Emlak vergilerinde yüzde 500’leri bulan fahiş artışlar yaşanmaya başlayınca uzmanlar yol gösterdi: Bu konuda dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 02:05
Fahiş zamma dava

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da başta Beşiktaş ve Şişli olmak üzere bazı ilçelerde emlak vergisi değerlerindeki artış yüzde 500'lere ulaşırken; TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden "Taşınmaz sahiplerinin dava haklarını kullanmaları yararlarına olacaktır" açıklaması geldi. "Emlak vergisi değerleri her yıl yeniden değerleme oranında artırılmaktadır. Ancak 4 yılda bir takdir komisyonlarınca emlak vergisi değerleri yeniden belirlenmektedir. Yasa gereği 2018 yılına ait emlak vergisi değerleme çalışmaları başlamıştır. Yeniden belirlenen emlak vergisi değerlerinin ortaya çıkmasıyla odamıza çok sayıda bilgi ve şikayet ulaşmıştır. Bazı ilçelerde emlak vergisi oranlarında yüzde 500'lere varan fahiş vergi artışlarının olduğu görülmüştür" denilen açıklamada, şöyle devam edildi: "2017 yılına ait emlak vergisi değerleri, yeniden değerleme oranı olan 3.83 baz alınarak artırılmışken, 2018 yılına ait emlak vergisi oranları özellikle bu rakamın çok üzerinde artmış olan taşınmaz sahiplerinin dava haklarını kullanmaları yararlarına olacaktır. Vatandaşlar tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde vergi mahkemelerine dava açabileceklerdir."

MUHTARLAR AYAKLANDI
BEŞİKTAŞ Belediyesi'nin 2018 yılı için yüzde 400 artışla belirlediği emlak vergilerine tepki gösteren 9 mahalle muhtarı, bu pazar Beşiktaş Çarşı'da yürüyüş yapacak. 9 mahalle muhtarının artışlara şerh koyup Beşiktaş Muhtarlar Derneği'nden istifa etmesinin yankıları sürerken, komisyonda görevli olan İstanbul Ticaret Odası görevlisinin de aynı şerhi koyduğu ortaya çıktı.(Erhan ÖZTÜRK)