Avukatın hayatı cihaza bağlı

Avukat Mehmet Özgür Özkan, kan kanserine yakalandı. Meslektaşları, ve adliye çalışanları ilik bulmak için sefer oldu. Ancak, avukatın umudu olan kanlar, cihaz yetersizliği nedeniyle incelemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2015 Güncelleme 10 Mayıs 2015, 00:00
Avukatın hayatı cihaza bağlı

İÇİNDEKİLER

Antalya'da avukatlık yapan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Özgür Özkan'a(40), bir yıl önce kan kanseri teşhisi kondu. Hemen tedavisine başlanan avukat, iyileşmeye başladı. Ailesi kötü günlerin geride kaldığına sevinirken hastalık yeniden nüksetti. Bunun üzerine yeniden hastaneye yatırıldı. Hastalığı hızla ilerleyen Özkan'ın ilik nakli olması gerekiyordu. Bunun üzerine adeta seferberlik başlatan meslektaşları, Antalya Adliyesindeki avukatlar odasına kan alma standı kurdu. Baroya kayıtlı avukatlar uygun iliğin bulunması için kan vermek için sıraya girdi. Antalya Kan Bankası, Antalya Yardım Gönüllüleri ve Adliye çalışanları da uygun ilik bulmak için alarma geçti. Kan örneği toplama çalışmalarına lösemi hastası avukatın, bir kamu hastanesinde görev yapan hemşire eşi Sevgi Özkan da katıldı.

EŞİ İÇİN KAN ALIYOR

Hastanede özel bir odada tutulan eşine uygun iliğin bulunması için her gün ortalama 50 avukattan kan örneği alan Sevgi Özkan, "Uygun ilik bulunursa kurtulacak. Ama zamana karşı yarışıyoruz. Bu nedenle her gün aldığımız kanları İstanbul'a Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderiyoruz. Şimdiye kadar 300 kan örneği gönderdik. Ancak orada da kit yetersizliği nedeniyle günde ortalama 10 kan örneği incelenebiliyor. Biz sivil toplum kuruluşların dan da destek alarak fazla kit bulup daha fazla inceleme yapılması için çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan ÖZTÜRK