Bahçeli: İdama kayıtsız şartsız destek veririz

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerin verdikleri ifadelerin en ufak pişmanlık ibaresi taşımadığını belirterek idamın getirilmesi durumunda MHP'nin kayıtsız şartsız destek vereceğini belirtti.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2017, 11:41
Bahçeli: İdama kayıtsız şartsız destek veririz

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

"Niye 'evet' diyor muşuz? Ne yapacaktık?" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün yanında mı duracaktık? 'Evet' derken dünkü sözlerimizle çelişiyormuşuz. Niye çelişelim? PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir?"

"İDAMA KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEK VERECEĞİZ"
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı'na suikast davasının görülmeye başlandığını hatırlatan MHP lideri Bahçeli, "Cumhurbaşkanına yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının ifadeleri tüyler ürperticidir. Bu caninin 'Darbe yaptım cezası idam bile olsa canım yanmaz' şeklindeki sözleri en küçük pişmanlık ibaresi taşımadığı gibi Türkiye'ye meydan okumaktadır. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam talebinde ısrar ediyorsa o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM'de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir." dedi.

Darbecilerin idam edilmesine ilişkin konuya değinen Bahçeli, "Milletçi Hareket'in sözü söz olsun buna kayıtsız şartsız destek verecektir" diye konuştu.

ERDOĞAN DA ONAYLARIM DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önceki konuşmalarında vatandaşın talebi doğrultusunda idamın düşünülebileceğini, kendisine sunulması durumunda onaylayacağını defalarca açıklamıştı.