Mehmetçik

Davut Kayalı, Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit düştü. Arkasında gözyaşlı bir aile bırakan şehit Davut için en çok 10 yaşındaki kardeşi Mehmet gözyaşı döktü. Ağabeyi gibi asker olmak isteyen Mehmet’i bir binbaşı kucaklayıp teselli etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 01:59
Mehmetçik

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın cenazesi, memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

BABASINA O BAKACAKTI
Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken en çok şehit çavuşun küçük kardeşi Mehmet gözyaşı döktü. Ailenin en küçük ve geride kalan tek erkek çocuğu olan 10'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Kayalı'yı bir binbaşı teselli etti. Binbaşı, kucağına aldığı Mehmet'i bu şekilde uzun süre dolaştırdı, konuşarak üzüntüsünü gidermeye çalıştı. Amca Ömer Kayalı, "Davut, Davut oğlum. Sakat babanı bırakıp nereye gidiyorsun. Baban senin gölgende yaşayacaktı" dedi. Anne Ayşe Kayalı ise yaşadığı acıya rağmen metanetli bir görüntü sergiledi. Zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan anne Ayşe, şehit oğlunun arkadaşlarına, meslektaşlarına ve tüm cenazeye katılanlara teşekkür etti. Baba tekerlekli sandalye ile törene katıldı. Şehidin, küçük yaşlarda geçirdiği felç sonucu ayakları tutmayan babası Şehmuz Kayalı ise, tekerlekli sandalye ile cenaze katıldı. Gizli gizli göz yaşı döken baba, kalabalık nedeniyle oğlunun tabutuna çok fazla yaklaşamadı. Acılı baba, şehit oğlunun resmini ise hiç yanından ayırmazken küçük oğlu Mehmet'in de asker olmak istediğini söyledi. Şehit Kayalı'nın cenazesi, Şahmaran Mahalle camisinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Kore Gazisi dedesi Ali Kayalı'nın da mezarının bulunduğu mahalle mezarlığında defnedildi.



SON GÖREV
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya, memleketi Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Uludere bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit düşen 2 çocuk babası Uzman Çavuş İslam Çubuk da memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.