Erdoğan: Bu ülkeye ihanet cezasız kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldiği iftarda konuştu. Erdoğan, " Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum. Rabbime hamd olsun. Bundan sonra hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak." dedi.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2017, 00:26
Erdoğan: Bu ülkeye ihanet cezasız kalmayacak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldiği iftarda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının öne çıkan kısımları şöyle:
"Ülkemizi dilim dilim doğramak için yutmak için kurulan planları, Çanakkale'de yerle yeksan etmiştik. 15 Temmuz'da heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Askerlerimiz bölücü terör örgütleri ile mücadele ederek heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Suriye'deki Fırat Kalkanını'da bu kapsamda sayabiliriz."

"Türkiye'nin darbeler dönemini artık bir daha açılmamak üzere kapattığını sandığımız bir dönemde yaşadığımız 15 Temmuz felaketi milletimizin yüreğinde ve hafızasında derin izler bırakmıştır. Biz inşallah 15 Temmuz'dan ibret alacağız ve bir daha tekerrürüne de izin vermeyeceğiz. Sadece 15 Temmuz'un değil, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 12 Mart'ın, 27 Mayıs'ın tekerrürüne de müsaade etmeyeceğiz."

"15 Temmuz'un diğerlerinden farkı milletimiz yediden yetmişe değerlerine haklarına geleceklerine sahip çıkmasıdır. Bu milletimle iftihar ediyorum. Ve bu aziz milletin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum. Rabbime hamd olsun. Bundan sonra hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak."

"Türk milleti, yeni bir diriliş, yeni bir kuruluş, yeni bir yükseliş döneminin işaretini, 15 Temmuz direnişi ile vermiştir. Bize ve bizden sonra gelenlere düşen görev; bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektir. İşte bu anlayışla şehitlerimizin manevi emanetlerinin ifadesi olan tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsüne sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz."

"Bize ve bizden sornakilere düşen görev bu fırsatı en yi şekilde değerlendirmektir. Aynı şekilde şehitlerimizin emaneti olarak gördüğümüz geride bıraktığı yakınlarına sahip çıkıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanı olarak ben de yanınızdayım. Haklarınız konusunda bazı aksamalar olabilir. Fakat bu aksamalar içinde Aile bakanlığımız her zaman yanınızdadır. Valiliklerimizde aynı şekilde. Eğer hiç birisi gereğini yerine getirmiyorsa, bizim kapımızı çalın."