'Bana' mısın demedi ilk 25'e girdi

Esad rejiminden kaçıp Türkiye’ye sığınan Bana Alabed, TIME dergisinin “internetteki en etkili insanlar” listesinde yer aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2017 Güncelleme 28 Haziran 2017, 00:00
’Bana’ mısın demedi ilk 25’e girdi

İÇİNDEKİLER

Eli kanlı Beşar Esad, Suriye ordusunu kullanarak Halep'teki masum insanların üzerine bombalar yağdırdı. Kimyasal silahlar kullanarak, kitlesel katliamlar yaptı. Hiçbir insana acımadı. Saldırılar sırasında Suriyeli 8 yaşındaki kız çocuğu Bana Alabed, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan yaşadıklarını anlattı. Tüm dünyaya yardım çağrısı yaptı. Duyarlılığıyla dikkatleri üzerine topladı.

ERDOĞAN AĞIRLAMIŞTI
Aralık 2016'da Doğu Halep'ten tahliye edilmeleri ardından da ailesiyle Türkiye'ye taşındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de özel olarak ağırlandı. Erdoğan, Türk vatandaşlığına geçen aileye, kimliklerini dağıttı. Mutluluktan havalara uçan Bana, "Halepteki çocuklara yardım ettiğiniz ve bizi savaştan kurtardığınız için teşekkür ederim. Sizi seviyorum" ifadelerini kullandı. Kısa sürede tanının küçük kız, Amerikan TIME dergisinin internetteki en etkili insanlar listesinde yer aldı. 25 kişilik listede ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz yazar J. K. Rowling, pop şarkıcısı Rihanna ve magazin yıldızı Kim Kardashian'ın da bulunduğu açıklandı.


8 yaşındaki Bana Alabed, ailesiyle birlikte Türkiye'de yaşıyor.