Yüreğine sağlık

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Gökçer Korkmaz, üniversiteyi yarım bıraktı. Kendisini sokak hayvanlarına adadı. Ekran başında milyonları ağlatan genç, “Sevmek dünyanın en güzel şeyi” ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2017 Güncelleme 28 Haziran 2017, 00:00
Yüreğine sağlık

İÇİNDEKİLER

ATV ekranlarında Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına geçtiğimiz haftalarda Gökçer Korkmaz isimli bir genç katıldı. Sokak hayvanlarına destek sağlamak için yarışacağını söyleyen Korkmaz, duyarlılığıyla milyonları ağlattı. Dikkatleri üzerine topladı. Herkesi gözyaşlarına boğan hayvansever, hayat hikayesini TAKVİM'e anlattı.



'EN YAKIN DOST HAYVANLAR'
Çocukluğunun küçük bahçeli bir evde doğayı, çiçekleri, insanları ve hayvanları severek geçtiğini söyleyen Gökçer Korkmaz, "İlkokuldan itibaren tür ayrımı yapmadan herhangi bir şeyi sevmenin ve empati kurmanın dünyadaki en güzel his olduğunu fark ettim. Sevmek dünyanın en güzel şeyi. Üniversitede de böyleydim ve çocukluktaki hislerimin izinden gittim. Sonrasında yıllarca pek çok işte çalışsam da asıl istediğim şeyin çocuklarla, muhtaç insanlarla, hayvanlarla ve doğayla birlikte yasamak olduğunun farkına vardım. Yaşama yaşam katarak var olup, o şekilde yaşamak, emek sarf ederek ve bunu çocuklara öğreterek yaşamak istiyordum" dedi. En büyük hedefinin Kırklareli'ndeki sokak hayvanlarının yaşam koşullarını en iyi seviyeye çıkarmak olduğunu ifade eden genç, "Şehirde 7'den 77'ye tüm kalplere, yaşamı bizimle paylaşan, tarih boyunca bizim arkadaşımız, bazen de en yakin dostumuz olan hayvanlara karşı empatinin geliştirilmesini sağlamak istiyorum. Beni en çok mutlu eden şey, kalbini her canlıya açmak isteyen ama bir kıvılcım bekleyen milyonlarca kalbe güzel bir şey hissettirebilme umudu oldu" diye konuştu.


Hayvanseverlere, öncelikli olarak barınak ve sokakta yaşayan hayvanları sahiplenmeleri konusunda çağrı yapan Korkmaz, "Onları koşullar ne olursa olsun tıpkı çocuklarını sokağa terketmeyecekleri gibi asla terk etmemelerini istiyorum" dedi.

Burak ERDEM ÇELİK