‘İçimdeki yangın sönmüyor’

Alperen’in ölümü herkesin yüreğini sızlattı. Acılarının hala taze olduğunu söyleyen baba Serkan Sakin, “Bu işin peşini bırakmayacağım” açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 02:44
‘İçimdeki yangın sönmüyor’

İÇİNDEKİLER

Tüm Türkiye, gittiği kreşin servis aracında unutulup hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen'e ağladı. İzmir Çiğli'de yaşanan olayda, sabah saatlerinde kreşe gitmek için bindiği serviste unutulan Alperen, 9 saat aracın içerisinde kilitli kaldı. Yokluğunun fark edilmesinin ardından kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.



SORUMLULAR TUTUKLANDI
Yürek yakan olayın sorumluları ise tutuklandı. Alperen'in ölümü, servis araçlarındaki ihmal zincirlerini de gündeme taşıdı. Okullar açılmadan araçlarla ilgili bir dizi önlem alındı. Ancak Alperen'in ailesinin acısı ilk günkü gibi kaldı. Baba Serkan Sakin, yeni Alperenler'in ölmemesi için servislerin daha sıkı kontrol edilmesini vurguladı. Alperen'in hiçbir zaman geri dönmeyeceğini belirten baba Sakin, şunları anlattı: "Bu tarif edilmez bir acı. Düşününki göğüs kafesinizin içine yanan bir kor koymuşlar. Bu sönmüyor. İster buz koyun, ister buzlu su koyun hiç etki etmiyor. 3 yaşındaki bir yavrunun canıyla oynamak ne demekmiş görsünler. Öyle bir ceza versinler ki, bir daha bu topraklar üzerinde hiç kimse bir çocuğun canına kast edemesin." İki çocuğunun daha okula servisle gittiğini belirten Sakin, "Çocuklarımı okul bitmeden alıp servisi aramayı unuttuğumda hemen beni arıyorlar. Demek ki işlerini yapıyorlar. Başka Alperenler gitmesin toprağa. Bu yüzden bu işin peşini bırakmayacağım" ifadesini kullandı.