HDPKK-CHP ittifakı tamam!

Terörist elebaşı Cemil Bayık'ın daveti CHP'de karşılık buldu! Sözde Adalet Yürüyüşünde kol kola giden iki parti seçimlere Doğu ve Güneydoğu bölgesinde birlikte girmeye karar verdi. Bölgedeki adayları HDPKK'lılar belirleyecek, CHP ise seçimlere o adaylarla girecek.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2017, 10:50
HDPKK-CHP ittifakı tamam!

İÇİNDEKİLER

Bu günlerde PKK/HDP kulislerinde oldukça ilginç konular konuşuluyor. Bu konuların başında yerel seçimler için PKK/HDP'nin, CHP ile masaya oturmaya hazırlandığı bilgisi geliyor. Hatta bu işbirliği için CHP'de bazı isimlerle temas dahi kurulmuş durumda.

HENDEĞE GÖMÜLEN PKK/HDP ÇIKIŞ ARIYOR
Kendi kazdıkları hendeklere gömülen PKK/HDP'liler CHP'ye sarılarak bir çıkış yolu bulmayı hedefliyor. "Adalet Yürüyüşü"nde Ankara-İstanbul arasında kol kola yürüyen CHP ve HDPKK'lılar bu dostluğu seçim ittifakı ile taçlandırmanın peşinde. Aydınlık yazarlarından İsmet Özçelik'in iddiasına göre, PKK/HDP, 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da aday göstermeyecek ve CHP'nin bölgedeki adaylarını destekleyecek.

1991 MODELİ
Peki CHP bölgeden kimleri aday gösterecek? İşte kritik nokta burada. Bölgedeki adayları HDPKK belirleyecek ve CHP üzerinden seçime sokacak.

Bu model çok tanıdık! 1991 milletvekili seçimlerinde uygulanmıştı. HEP, SHP ile birlikte seçime girmişti. Güneydoğu bölgesinde kimlerin nereden aday olacağını bizzat Abdullah Öcalan belirlemiş, isimler SHP'ye dikte ettirilmişti. SHP de önüne konulan isimleri aynen Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmişti.

ABD'DE DESTEKÇİ!
Projeyi destekleyen ABD'nin Adana Başkonsolosluğu bölgede "sıcak" faaliyet yürütüyor. Hatta fikrin bölgedeki bu çalışmalar esnasında ortaya çıktığı ve ABD-HDP arasındaki karşılıklı fikir alışverişleriyle de uygulamaya koyulduğu belirtildi.

BAYIK DA CHP'Yİ İŞARET ETMİŞTİ
PKK'nın liderlerinden,KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık da CHP ile ittifakı gündeme getirmişti. Bayık, CHP'nin "Adalet Yürüyüşü"nü ve ardından HDP'nin başlattığı "Adalet Nöbeti"ni değerlendirirken CHP ile HDP'nin asgari programda ittifak yapmasını istemişti.

Bayık'ın açıklamasında en dikkat çekici bölüm, bu ittifakın HDP önderliğinde değil CHP önderliğinde olmasıydı. Bayık, "Kürt demokrasi güçlerinin illa da kendi programlarının olmasını dayatmak bizim yaklaşımımız değildir. Biz ille de HDP, şu ya da bu parti sunsun demiyoruz. Türkiye'deki herhangi bir demokratik siyasi güç bir demokrasi programı ortaya koysun, HDP de Kürt demokratik güçleri de tüm Kürt kurumları da böyle bir demokrasi programı etrafında diğer demokrasi güçleriyle birleşsin! Bizim yaklaşımımız bu çerçevededir" demişti.