Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

New York'ta soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PYD'ye verdiği silah desteğine ilişkin olarak "Kuzey Suriye'ye gelen tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?" dedi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2017, 21:15
Erdoğan’dan ABD’ye PYD tepkisi

İÇİNDEKİLER

ABD'NİN YPG'YE VERDİĞİ SİLAHLAR
ABD'nin terör örgütü PYD'ye verdiği silahlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'tan, Suriye'deki bu terör örgütlerine gelen destek 3 bin tırı aşmıştır. Burada tanklar var, toplar var, ağır zırhlı araçlar var, mühimmat var, 3 bin tırın üzerinde. Şimdi ben Türkiye olarak düşünüyorum, Kuzey Suriye'ye gelen tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?" dedi.

ABD'YE ANLAM VEREMİYORUM
Suriye'de DEAŞ terör örgütü var. Suriye'nin kuzeyinde de başka terör örgütü var, bu örgüt PKK'nın yan kuruluşudur. Demokrasiye inanmış bir ülkenin bir terör örgütüne destek vererek terörle mücadele etmesine anlam veremiyorum.

"BİZİM TAVRIMIZ IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ"
Her şeyden önce Irak'taki bu mücadele bitince bizim tavrımız Irak'ın toprak bütünlüğü dedik. Özel temsilcilerimi ben Sayın Barzani'ye gönderdim, dedim ki 'Sakın böyle bir yanlışın içerisine girme, biz darda kaldığınız zamanlarda size her türlü desteği vermiş bir ülkeyiz. 350 kilometre sınırımız olan bir komşumuzsunuz, komşunuz durumundayız. Bizde akrabalarınız var, aynı şekilde bizimkilerin sizde akrabaları var.