Başkan Erdoğan'ın Heniyye'yi kabul etmesi terör devleti İsrail'in ayarlarıyla oynadı: Katz'dan alçak ifadeler | Türkiye'den çok sert tepki

Başkan Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etmesi, terör devleti İsrail'in ayarlarıyla oynadı. Daha önce Başkan Erdoğan’ı skandal ifadelerle hedef göstermeye çalışan ve Türkiye’yi ABD’ye şikayet eden, soykırımcı İsrail’in Dışişleri Bakanı İsrael Katz sosyal medya hesabından yine alçak ifadelere imza attı. Hem Türkçe hem de İbranice paylaşımda bulunan Katz, “Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan utanmalısın” ifadelerini kullandı. Katz’ın hadsiz sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Öte yandan Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2024, 18:56 Güncelleme 20 Nisan 2024, 21:12
Başkan Erdoğan’ın Heniyye’yi kabul etmesi terör devleti İsrail’in ayarlarıyla oynadı: Katz’dan alçak ifadeler | Türkiye’den çok sert tepki

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'de barışın sağlanması için Gazze diplomasisini hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor.



HENİYYE'Yİ KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan son olarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.



2,5 saat süren görüşmede İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konular ele alındı.

İSRAİL ZULMÜN BEDELİNİ MUTLAKA BİR GÜN ÖDEYECEK!
Başkan Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini, Türkiye'nin her zeminde Gazze'ye yönelik katliamları anlatmaya devam edeceğini, tüm çabaların bölgesel barışın anahtarı olan bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ve bölgeye kalıcı huzurun gelmesi için sarf edildiğini ifade etti.



TERÖR DEVLETİ KUDURDU
Başkan Erdoğan'ın Heniyye ile olan kritik görüşmesi terör devleti İsrail'in ayarlarıyla oynadı.

Daha önce Başkan Erdoğan'ı skandal ifadelerle hedef göstermeye çalışan ve Türkiye'yi ABD'ye şikayet eden, soykırımcı İsrail'in Dışişleri Bakanı İsrael Katz sosyal medya hesabından yine alçak ifadelere imza attı.



HADSİZ SÖZLER
Hem Türkçe hem de İbranice paylaşımda bulunan Katz, "Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan utanmalısın" ifadelerini kullandı.

Katz'ın hadsiz ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı.



"UTANMASI GEREKEN İSRAİLLİ YETKİLİLERDİR"
Kantz'ın hadsiz sözleri sonrası Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir. İsrail Hükümeti üyelerinin gündemi değiştirme çabaları sonuç vermeyecektir Türkiye'nin önceliği, Gazze'deki katliamın sona ermesinin sağlanması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın tesisidir. Bu doğrultuda çalışmaya ve İsrail'in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



AK PARTİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ
Öte yandan bir başka tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.
Çelik," srail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını birgün verecekler" dedi.


TERÖR DEVLETİNİN SÖZDE BAKANI BAŞKAN ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere Katz daha önce de, Türkiye'nin katil İsrail'e getirdiği ticaret sınırlaması kararı sonrası skandal paylaşımlarda bulunmuştu.

Başkan Erdoğan'ı hedef gösteren Katz şu ifadeleri kullanmıştı:

Gazze'de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Hamas katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor. İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır.



"ABD TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYACAK"
İsrail'in Türkiye'nin ihracatını engelleyeceği ürünler için bir liste daha hazırlanmasını ve ayrıca ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini ve Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN