Harekat öncesi PKK'dan CHP'ye 5 ödev! Elebaşı Bese Hozat ininden sıraladı: "Yeni anayasayı engelle, tecridi kaldır, savaşa 'hayır' de..."

Askeri harekat öncesi iyiden iyiye köşeye sıkışan Kandil, CHP'ye 5 başlıkta yeni ödevler çıkardı. PKK elebaşı Bese Hozat saklandığı inden CHP'ye "Cumhuriyetin kodlarını değiştir", "Zihniyet, anlayış, program ve politikanı revize et","100 yıllık politikaları reddet","Savaşa karşı tutum al, İmralı'daki tecridi kaldır","Yeni anayasa çalışmalarını engelle" talimatları verdi. Başkan Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı ziyaretten duyduğu endişeyi dile getiren teröristbaşı Hozat, Kalkınma Yolu projesini de hedef aldı. Hozat, "Türkiye'nin bir bütün olarak amacı Misak-ı Millidir" diyerek endişesini dile getirdi.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 14:22 Güncelleme 24 Nisan 2024, 12:43
Harekat öncesi PKK’dan CHP’ye 5 ödev! Elebaşı Bese Hozat ininden sıraladı: Yeni anayasayı engelle, tecridi kaldır, savaşa ’hayır’ de...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil çıkarması terör örgütü PKK'yı iyiden iyiye köşeye sıkıştırdı.

Irak ve Suriye'ye olası askeri harekatın sinyalini veren Erdoğan, "Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, bu konuda kararlıyız. Terör çukurlarının dümdüz edilmesi şart" açıklamasında bulundu.



Kandil'de ise korku ve panik havası hakim.

Sınır ötesi harekat korkusuyla çırpınan PKK elebaşı Bese Hozat saklandığı inden CHP ve DEM'e yeni ödevler verdi.

PKK elebaşı Bese HozatPKK elebaşı Bese Hozat

ÖDEV 1:
CUMHURİYETİN KODLARINI DEĞİŞTİR


Yerel seçim sürecinde yürütülen 'kent uzlaşısı'nı işaret eden Hozat, CHP'ye "100 yıllık politikalardan vazgeç, cumhuriyetin kodlarını değiştir" mesajı gönderdi.

Hozat, "Elbette bu yerel seçimlerde Türkiye toplumunun, Kürtlerin, demokrasi güçlerinin CHP'ye dönük de çok önemli mesajları oldu. Oy vermelerinin temel nedeni de oydu. CHP'ye, cumhuriyetin demokratikleşmesinde rol oyna, bu resmi ideolojide ısrar etme, dediler. 100 yıllık cumhuriyet politikalarını, kodlarını değiştir dediler" şeklinde konuştu.

ÖDEV 2: ZİHNİYETİNİ, ANLAYIŞINI, PROGRAMINI DEĞİŞTİR

PKK elebaşı Hozat, CHP'ye "zihniyet, anlayış, program ve politikanı değiştir" talimatı vermekten de geri durmadı.

Hozat şu ifadeleri kullandı;

Türkiye halkları, Türkiye toplumu CHP'den zihniyet, anlayış, program, politika değişimini istiyor. CHP buna yanıt vermek durumundadır yoksa CHP de biter, ömrü kısa olur.

Özgür Özel başta olmak üzere birçok CHP yöneticisi cumhuriyetin demokratikleşmesinden bahsetti. Dediler, biz cumhuriyete evet, cumhuriyet kuruldu, bugün de 100 yaşındadır. 200. yılına girdik fakat cumhuriyeti demokratikleştiremedik. Biz o iddiayla yola çıkıyoruz, dediler. Gerçekten bunu yapabilecekler mi? Bunu yapacaklarsa, yapılması gerekenler bellidir.

PKK elebaşı Bese HozatPKK elebaşı Bese Hozat


ÖDEV 3: CUMHURİYET POLİTİKALARINI REDDET

"100 yıllık Cumhuriyet tarihi bir soykırım tarihidir"
diyerek Cumhuriyet değerlerine hakaret eden elebaşı Bese Hozat, CHP'ye "100 yıllık cumhuriyet politikalarını reddet, İttihat Terakki politikasından vazgeç" ödevi vermekten de geri durmadı.

Hozat, "Her şeyden önce CHP'nin paradigmasını değiştirmesi, resmi ideolojiyi terk etmesi, İttihat Terakki politikasından vazgeçmesi gerekiyor. Kürtlerin inkarına, imhasına dayalı 100 yıllık cumhuriyet politikalarını reddetmesi gerekiyor" dedi.

PKK elebaşı Bese Hozat


ÖDEV 4: "SAVAŞA KARŞI TUTUM AL, İMRALI'DAKİ TECRİDİ KALDIR"

Türkiye'nin 'teröristan' hayali kuranların hevesini kursağında bırakacağı askeri harekatından korku duyan PKK'lı Bese Hozat, CHP'ye "Savaşa karşı tutum al, İmralı'daki tecridi kaldır" çağrısında bulundu.

Hozat konuya ilişkin şöyle konuştu;

CHP savaşa karşı çıkacak mı? Bu Kürtlere karşı bir soykırım savaşıdır. Bu soykırım savaşına CHP karşı çıkacak mı? Bu soykırım savaşının merkezi İmralı'daki işkence tecrit sistemidir. CHP bu İmralı'daki işkence tecrit sistemine karşı çıkacak mı? Türkiye'deki bütün hukuksuzlukların, bütün adaletsizliklerin kaynağı İmralı'daki işkence tecrit sistemidir. Buna karşı çıkacak, tutum alacak mı? CHP diyor ben demokrasi istiyorum, hukuk, adalet istiyorum. İşte bütün adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, demokrasisizliklerin kaynağı İmralı'dır. O zaman CHP'nin bir politikası, bir tutumu, bir tavrı olacak. Bu soykırım savaşına karşı bir tutumu olacak. Olacak ki CHP'nin samimiyetini Kürt halkı, Türkiye halkları, Aleviler görsün, inansın, destek versin, CHP'nin iktidara yürüyüşünde desteklerini sunsunlar. İnansınlar ki CHP gerçekten 200. yılda cumhuriyeti demokratikleştirmede önemli bir sorumluluk üstleniyor. Buna karar vermiş ve bu yolda yürüyor, desinler.

PKK elebaşı Bese Hozat


ÖDEV 5: CHP YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI ENGELLESİN

Başkan Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı'nın sembolü olarak işaret ettiği yeni ve özgürlükçü anayasa çalışmaları da PKK'yı huzursuz ediyor.

Bu kapsamda teröristbaşı Bese Hozat, CHP'ye "Yeni anayasa çalışmalarını engelle" talimatı verdi.

Hozat, "Bu yeni anayasa dedikleri de budur. Bu soykırımcı, faşist, diktatöryal sistemin anayasasını çıkarmak istiyor. CHP'nin buna desteğini istiyor. Savaş yürütecek her yerde CHP'nin sessiz kalmasını isteyecek. Destek vermesini isteyecek sadece sessiz kalmasını da değil. Bu çok açık" dedi.

PKK elebaşı Bese Hozat

"TÜRKİYE'NİN BİR BÜTÜN OLARAK AMACI MİSAK-I MİLLİ"

Öte yandan Başkan Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı ziyaretten duyduğu endişeyi dile getiren PKK elebaşı, "Türkiye'nin bir bütün olarak amacı Misak-ı Millidir, Irak üzerinde hegemonya kurmaktır" dedi.


Başkan Erdoğan liderliğinde bölgeye huzur ve refaha kavuşturacak olan Kalkınma Yolu projesini hedef alan Hozat sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

Kalkınma Yolu Projesi, Irak açısından bir tuzaktır. Türkiye Neo-Osmanlıcı, işgalci, yayılmacı politikalarını Kalkınma Yolu Projesi adı altında gizliyor. Irak, Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye'nin oyununa gelirse kaybeder. Kendi eliyle Türkiye'nin bu yayılmacılığına, işgalciliğine hizmet etmiş olur. Türkiye'nin, geliştireceği bölgeye dönük her türlü projede kesinlikle yayılmacı emelleri var. Her biri, ırkçı, kafatasçı ideolojinin bir ürünüdür. Neo-Osmanlı politikalarının bir ürünüdür. Tamamen bunu amaçlıyor. Ne Türkiye halklarına, ne bölge halklarına ne de o bölgenin devletlerine bir katkısı ve yararı vardır. Arkadaşlar çokça çağrı da yaptı. Irak bu oyuna gelmemelidir. Türkiye'nin bir bütün olarak amacı Misak-ı Millidir, Irak üzerinde hegemonya kurmaktır. Kerkûk'te örgütleniyor. Kerkûk'te Til Afer'de, Musul'da Türkmenleri çok yoğun örgütlüyor. Askeri, siyasi, ekonomik olarak girmiş Irak'a.