Türkiye ile Yunanistan arasında kritik temas: Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar ve Yunan mevkidaşı Fragkogiannis bugün bir araya gelecek

Son dakika haberi! Türkiye ile Yunanistan arasında 2021'de başlayan Pozitif Gündem girişiminin 6'ncı toplantısı için Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragkogiannis bugün İstanbul'da bir araya gelecek.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 23:08 Güncelleme 26 Nisan 2024, 00:56
Türkiye ile Yunanistan arasında kritik temas: Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar ve Yunan mevkidaşı Fragkogiannis bugün bir araya gelecek

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragkogiannis başkanlığındaki heyetler, iki ülke arasında 2021'de başlayan Pozitif Gündem girişiminin 6'ncı toplantısı için bugün bir araya gelecek.

TOPLANTI İSTANBUL'DA
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Pozitif Gündem diyaloğu çerçevesinde, Bakan Yardımcısı Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Fragkogiannis başkanlığındaki heyetler, bugün İstanbul'da, 2021'de başlayan Pozitif Gündem girişiminin 6'ncı toplantısını gerçekleştirecek.

Toplantıda, ikili ticari, ekonomik, ulaştırma, eğitim, teknoloji, çevre, sağlık ve beşeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı'nda, 16 Ekim 2023'te Atina'da yapılan son toplantıdan bu yana kaydedilen ilerlemenin gözden geçirilmesi ve sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahalarının istişare edilmesi, ayrıca sürecin geleceği hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN