Türkiye'de en çok kullanılan 20 isim ortaya çıktı! 1923'ten 2013'e kadar sıralandı!

Türkiye'de isim verme alışkanlıkları, toplumun kültürel, sosyal ve teknolojik dönüşümleriyle doğrudan bir evrim geçirmekte. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre, zaman içinde en popüler bebek isimlerinde gözlemlenen bu değişim, yaşam tarzı, popüler kültür, sanat, edebiyat ve hatta teknoloji gibi birçok faktörden etkileniyor. Geleneksel Türk isimlerinin yanı sıra, globalleşen dünya ile birlikte uluslararası isimler de Türkiye’deki yeni doğan bebeklere verilen isimler arasında yer almaya başladı. Ayrıca, teknolojik gelişmeler ve medya, özellikle sinema ve diziler, popüler isimler üzerinde büyük bir etkiye sahip.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024, 09:44 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 09:44
Türkiye’de en çok kullanılan 20 isim ortaya çıktı! 1923’ten 2013’e kadar sıralandı!

İÇİNDEKİLER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Türkiye'de çocuklara verilen isimlerde büyük değişimler yaşanıyor. Hayat şartları ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ebeveynlerin isim tercihleri de değişiyor ve geleneksel isimlerin yerini modern ve yeni isimler almaya başlıyor.

1923-1930 Kadın İsimleri 2013 Kadın İsimleri
Fatma Zeynep
Ayşe Fatma
Emine Meryem
Hatice Elif
Zeynep Ayşe

1923-1930 Erkek İsimleri 2013 Erkek İsimleri
Mehmet Yusuf
Mustafa Berat
Ahmet Emir
Ali Mustafa
Hüseyin Ahmet

ŞİMDİYE KADAR EN ÇOK KULLANILAN İSİMER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden derlenen bilgiye göre, Nüfus kütüklerine kayıtlı en çok kullanılan kadın isimleri şöyle sıralandı:

Zeynep,

Elif,

Ecrin,

Yağmur,

Zehra,

Azra,

Nisanur,

Ela,

Belinay,

Nehir,

Hiranur,

Meryem,

Irmak,