Saraçhane'de polise saldıran CHP'li trol Basel (Bekir Aslan) gözaltına alındı!

1 Mayıs gösterilerinde İstanbul Saraçhane'de bir grup provokatör polise saldırdı. Polise tekme atanların arasında 'Basel' isimli CHP'li sosyal medya trolü Bekir Aslan'ın da olduğu ortaya çıktı. Polise saldıranlara yönelik operasyonlar kapsamında operasyonlar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 29 şüphelinin daha gözaltına alındığını bildirdi. Yakalananlar arasında CHP'li Bekir Aslan'ın da olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 11:14 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 17:12
Saraçhane’de polise saldıran CHP’li trol Basel Bekir Aslan gözaltına alındı!

İÇİNDEKİLER

1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan "Taksim" dayatması Saraçhane'de provokasyona dönüştü.

POLİSE SALDIRDILAR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bölge "karıştırıp" makam araçlarıyla alandan ayrılırken CHP'den yüz bulan DEM, marjinal gruplar ve sol örgütler polise tekme, taş ve sopalarla saldırdı.

POLİSE TEKME ATANLARDAN BİRİ CHP'Lİ TROL BASEL ÇIKTI
Saraçhane'de polise tekme atanlardan birinin sosyal medyada "Basel" kullanıcı adıyla tanınan CHP yandaşı Bekir Aslan olduğu ortaya çıktı.

Takvim saldırıyı deşifre ederek ayrıntılarıyla yazdı.

29 GÖZALTI!
Polise saldıran provokatörlere karşı operasyon sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün 29 gözaltı gerçekleştirildiğini yazdı.

Bakan Yerlikaya, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane Meydanında toplanan ve polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan 29 kişi olaydan sonra kaçtıkları adreslerde bugün yakalandı." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TROL DE YAKALANDI
Ali Yerlikaya'nın paylaştığı görüntülerde CHP'li trol Bekir Aslan'ın da yakalandığı ortaya çıktı.

Aslan'ın polisler tarafından alınarak sorguya götürüldüğü görüldü.

CHP'li Basel polise saldırıyor

CHP'Lİ BEKİR ASLAN'IN POLİSE SALDIRISI KAMERALARA YANSIDI
Sosyal medyaya düşen görüntülerde trol Basel'in (Bekir Aslan) yanındaki provokatörlerle beraber polis barikatına yüklendiği ve tekme attığı görüldü.

POLİSE SALDIRMAYA CHP OTOBÜSÜYLE Mİ GİTTİ?
Bekir Aslan'ın polise saldırmaya CHP otobüsüyle gittiği tahmin ediliyor.

Öyle ki 30 Nisan gecesi, "Sabah Kadıköy'den Saraçhane'ye nasıl gidebiliriz?" sorusunu soran Basel'e CHP ilçelerinden otobüs kaldırılıyor yanıtı verildiği ve Basel'İn de karşılık olarak bilgi linki istediği görüldü.

AYAĞINDA EMPERYALİZMİN SEMBOLÜ
Öte yandan solculuk pozları kesen CHP'li Basel'in (Bekir Aslan) ayağında emperyalizmin sembolü ABD markası Nike air olması dikkatlerden kaçmadı.