656.Tarihi Kırkpınar güreşleri başladı

Edirne'de 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Bir hafta boyunca çeşitli etkinlik ve konserlerle kutlanacak olan festivalin son 3 gününde pehlivanlar er meydanına çıkacak.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2017, 13:21
656.Tarihi Kırkpınar güreşleri başladı

İÇİNDEKİLER

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında kente 100 binin üzerinde ziyaretçi beklendiğini söyledi.Bereketli bir Kırkpınar haftası geçireceklerini belirten Dinar, "Dünyanın en büyük organizasyonu başladı. Çok heyecanlıyız." dedi.

Etkinliği takip etmek için dünyanın ve Türkiye'nin farklı yerlerinden binlerce kişinin Edirne'ye geleceğine işaret eden Dinar, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Misafirlerimizi bekliyoruz. Tabii ki Edirne'ye geldiklerinde yemek için ciğeri tercih ediyorlar. Esnaf için Kırkpınar haftası can suyu görevi yapıyor. Gelecek olan misafirlerimize hazırlanıyoruz. Aynı zamanda 2 binin üzerinde güreşçinin kayıt yaptırması bekleniyor. Tabii ki pehlivanlar güçlerini korumak için ciğer yiyecekler. Biz onların karınlarını doyurup çayıra yollayacağız."

"FAZLADAN MALZEME TEMİNİ YAPTIK"
Ciğerci Uğurcan İmrak da Kırkpınar haftasında yaşanacak yoğunluk için fazladan malzeme temini yaptıklarını söyledi.Kırkpınar'a gelen ziyaretçilerin ciğer yemeden kentten ayrılmadığını dile getiren İmrak, "656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ciğerci esnafı olarak tamamen hazırız. Bu yıl yine çok yoğun bir ziyaretçi akını bekleniyor. Organizasyon her zamanki gibi çok güzel. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için tüm çalışmalarımızı yaptık. Herkesi Kırkpınar'ı izlemek ve ciğer yemek için Edirne'ye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.