Bayram zehir olmasın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2017 Güncelleme 19 Haziran 2017, 00:30
Bayram zehir olmasın!

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı tatili için planlar yapıldı. Kimileri memlekete kimileri de tatil yörelerine gitmenin hayalini kuruyor.
Şehirlerarası otobüs şirketleri ek seferlerle talebe yetişmeye çalışıyor.
Ramazan'ın son günlerinde özellikle büyükşehirlerden tam anlamıyla bir otomobil ve otobüs akını başlayacak. Ve maalesef yine 'bayram yolunda kaza' haberleri okuyacağız, izleyeceğiz.
Yapılan tüm araştırmalar kazaların yüzde 90'ından fazlasının sürücü, yaya ve yolcu hatalarıyla olduğunu gösteriyor. Özellikle şehirlerarası yollarda trafiğin zirve yaptığı bayram ve tatil yolculuklarında kazalar da zirve yapıyor.
Biraz dikkat, sabır ve hoşgörünün yanı sıra kurallara uymayı becerirsek kazaların büyük çoğunluğu yaşanmayabilir. Tabii bazı fiziksel gerçeklikleri de unutmamak da gerekiyor. Sıcak günlerde hele bir de oruçluysanız uzun yolculuklara çıkmak her zamankinden daha fazla dikkat ister. Su kaybı ve açlık nedeniyle dikkatiniz her zamankinden çabuk dağılır, yorgunluk hissi ve dalgınlık artar. Bu nedenle mümkünse sabahın erken saatlerinde, hava henüz serinken yola çıkın. 2 saatte bir mola verip kan dolaşımınızı hızlandırmak için kısa yürüyüş yapın. Çok uzun bir yolculuksa, serin yerde kısa bir uyku, dinçleştirecektir.
Gideceğiniz yere bir an önce gitme isteğiyle yola çıkmayın.
Unutmayın ki, iftar saatlerine yaklaştıkça dikkatiniz azalacak, refleksleriniz yavaşlayacaktır.
Diğer araçları yakından takip etmeyin, hız sınırlarını aşmayın.
Yolculuğunuz kazasız, Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

HALİT BOLKAN