Yıldırım açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da konuştu: ‘Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür’ diyorlar. Asıl başkanlık gelmezse bölünür!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2016 Güncelleme 31 Ekim 2016, 01:31
Yıldırım açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Danışma Meclisi'nde önemli mesajlar verdi. Başkanlıkla ilgili gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:

TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET
"Diyoruz ki Cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçilmiştir ve siyasi sorumluluğu vardır. Bunun için başkanlık sistemi de dahil anayasamızda ihtiyaç duyulan yasama, yürütme, yargı ile ilgili değişiklikleri gelin birlikte gerçekleştirelim. Meclis'te konuşalım ama yetmez, işi sahibine götürelim. ('Gençlik başkanlık istiyor' sloganları üzerine) Gençler sizi kıracağımıza kafamızı kırarız. Gençler Türkiye'nin geleceğidir. Ne istiyorsanız onu yapacağız. 'Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür' diyorlar. Asıl başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var. Buradan açıkça söylüyorum. Başkanlık üniter yapıyla olacak. Yani başkanlık demek federasyon demek değildir. Federasyon olan yerler de var, olmayan yerler de var. Türkiye'de başkanlık sistemi 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir karışının bile bölünmediği, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ülküsünün esas alındığı bir sistemdir. Hiç kimse başkanlık, eyalet sistemini getirecek, başkanlık bölünme getirecek diye tezviratlarda, yalan yanlış beyanlarda bulunmasın."

Başbakan Binali Yıldırım dün İstanbul'da Vatan Sana Kanım Feda isimli kampanyaya katıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün girişinde bulunan Türk Kızılayı çadırında kan verdi.