Çelik: "Bu Türkiye için tarihi bir şanstır"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Bizi yasaklarla, siyasi suikastlarla, darbelerle engelleyemediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamadılar. Şimdi 2002'den beri yürüttüğümüz büyük mücadelenin önemli bir aşamasına geldik. Başbakanımızın, güçlü liderliğinde MHP ile yürütülen görüşmeler sonucunda Türkiye'de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu Anayasa değişikliğini yapmak üzere TBMM'de bu değişikliği geçirdik. Şimdi aziz milletimizin huzuruna gelmiştir bu değişiklik. Bu Türkiye için tarihi bir şanstır." dedi.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2017, 22:38
Çelik: Bu Türkiye için tarihi bir şanstır

İÇİNDEKİLER

Çelik, Adnan Menderes Salonu'ndaki AK Parti Adana İl Başkanlığınca düzenlenen "Sandık Yönetimleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım'a toplantıya katıldığı için teşekkür etti.

Bu tür toplantılarda genelde kürsüye çıkanların bakanları, genel başkan yardımcılarını ve milletvekillerini selamladığını anlatan Çelik, "Bu resmi protokole göre böyledir ama 'AK Parti'ye kim en çok hizmet veriyor, AK Parti için en çok kim koşuyor' diye bir protokol yapılsaydı, o zaman arka sıralardan selamlamaya başlamamız gerekirdi. Çünkü bizler, bakanlar, milletvekilleri, işin sadece vitriniyiz, bu işin asıl çalışanı, koşturanı, bu başarının asıl mimarı arka sırada oturan kardeşlerimizdir. Bizler ana kademedeki çalışanlar, özellikle erkekler bir çalışıyorsa bu işin asıl mimarı kadınlarımızdır. Onlar on çalışıyorlar." diye konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN TARİHİ BİR ŞANSTIR"
Bakan Çelik, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde de hainlerin karşısına Adana'da en önce teşkilatlarının çıktığını aktararak, "Bizi yasaklarla, siyasi suikastlarla, darbelerle engelleyemediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamadılar. Şimdi 2002'den beri yürüttüğümüz büyük mücadelenin önemli bir aşamasına geldik. Başbakanımızın, güçlü liderliğinde MHP ile yürütülen görüşmeler sonucunda Türkiye'de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu Anayasa değişikliğini yapmak üzere TBMM'de bu değişikliği geçirdik. Şimdi aziz milletimizin huzuruna gelmiştir bu değişiklik. Bu Türkiye için tarihi bir şanstır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 200 yıldır bu konuları tartıştığına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Dünün ve bugünün konusu değildir. Bugün artık millet karar verecektir. Millet bu sistem değişikliğine karar verecektir. Bizi kendi içimizde zayıflatan, kendi içimizde zaaflara ve sıkıntılara düşüren bütün bu zaafları aşmak için önümüzde büyük bir fırsat vardır. Şimdi yapmamız gereken şey şudur, Adana'da sandıklardan 'evet' çıkaracağız ama bu yetmez Adana'da sandıklardan 'evet'i patlatacağız". Ama yetmez, Adana olarak Türkiye'de en çok 'evet' çıkaran il olmaya hazır mıyız? Bir kere 'evet' demeye hazır mıyız, ikinci kere evet mi, üçüncü kere evet mi? Sayın Başbakanım, 'İşte Başbakan işte teşkilat', hayırlı uğurlu olsun."