Aslan rakipleri ezip geciyor!

Sarı-Kırmızılılar iki haftada 209 ikili mücadelenin 189’unu kazanırken, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ise 183 mücadelenin 78’inden galip ayrılabildi.Yüzde 93 ikili mücadele kazanma yüzdesi yakalayan Galatasaray ayrıca ilk iki hafta itibariyle ligin en çok isabetli pas yapan takımı olmayı da başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 03:04
Aslan rakipleri ezip geciyor!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de ikide iki yapan tek takım olan lider Galatasaray'ın farkı istatistiklere de yansımış durumda... Kayseri ve Osmanlı maçlarında çok etkili bir futbol sergileyen Sarı-Kırmızılılar özellikle ikili mücadele konusunda fark yaratıyor. Rakamlar da Galatasaray'ın bu alandaki üstünlüğünü gözler önüne seriyor.

EN BÜYÜK PAY ORTA ÜÇLÜNÜN
Cimbom iki haftada girdiği 209 ikili mücadelenin 189'unu kazanarak yüzde 87 gibi yüksek bir başarı oranı yakaladı. Bu istatistikte en büyük pay, orta üçlüde oynayan Fernando, Ndiaye ve Tolga'nın oldu.

KARTAL'A BÜYÜK FARK ATTILAR
Bu üç futbolcu, iki haftada yüzde 92'lik ikili mücadele kazanma yüzdesi yakaladı. Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ise 183 ikili mücadeleden 78'ini kazanabildi ve başarı oranı sadece yüzde 47'de kaldı.

HER ALANDA GELİŞİM GÖZÜKÜYOR
Galatasaray ayrıca ilk iki hafta itibariyle toplam pas ve isabetli pas istatistiklerinde de öne çıktı. Sarı-Kırmızılılar ayrıca geçen sezona göre markaj ve hava topu rakamlarında da büyük gelişim gösterdi.

EVREN TURHAN:CİMBOM ÇOK FARKLI
Benim kriterlerime göre ilk 5 maç çok önemli. Ardından olay daha çok netleşir. Şu an kesin konuşmak için erken. Tabii şu bir gerçek ki Galatasaray geçen sezona göre çok farklı. Hem futbol hem de oyuncu kalitesi açısından. Ama bu lig çok su götürür. Galatasaray iki maç kazandı diye şampiyon ilan etmek doğru değil.

İLKER YAĞCIOĞLU: EN HAZIRI G.SARAY
Şu anda ligin en iyi ve hazır takım Galatasaray. Hem skorlar hem de oynadıkları futbolla bunu gösterdiler. Ama bu tempo ne kadar devam eder, rakipler zamanla nasıl bir seviyeye gelir, beraber göreceğiz. Ayrıca F.Bahçe, B eşiktaş, Başakşehir ve Trabzon'un pes edeceğini düşünmüyorum. Güzel ve zevkli bir sezon olacak.

OKTAY DERELİOĞLU:BU İŞLER ZAMAN İSTER
Lig uzun maraton. 3 hafta önce yerden yere vuruyorduk G.Saray'ı. Takım olmak kolay bir iş değil. Evet G.Saray iyi ve hazır oyuncular aldı ama bunu uzun maratona yayabilmek zaman ister. Şu anki tablo değişebilir. G.Saray iyi bir görüntüde ama Beşiktaş ve Başakşehir, bence G.Saray'dan daha hazır durumda.

HAMİ MANDIRALI: 5. HAFTAYI BEKLEYELİM
Galatasaray olağanüstü transferler yaptı. Diğer takımların form ve moral olarak önünde gözüküyor. Fakat bu konuda 5. haftadan sonra daha kesin konuşabiliriz. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Karabükspor-Başakşehir maçında da gördük. Ancak Galatasaray duran top zaafına mutlaka çözüm bulmak zorunda