Keşfedilmemiş cennet Bozburun

Sakinliği, doğal yapısı, antik kentleri ve zengin balık çeşitleriyle Bozburun, şehir hayatından uzaklaşıp dinlenmek isteyen misafirlerini bekliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2017 Güncelleme 06 Haziran 2017, 00:00

İÇİNDEKİLER

Ege ile Akdeniz'i ayıran yarımadada Muğla il sınırları içerisinde bulunan Bozburun, bu yıl da sizi unutamayacağınız bir tatile davet ediyor. Bozburun, Muğla Dalaman Havalimanı'na 150 kilometre, Marmaris'in çok bilinen ve yazları kalabalık olan bölgelerine sadece 50 km uzaklıkta bulunuyor. Ulaşımın oldukça kolay olduğu tatil beldesine ulaşım havalimanından yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Haftanın yedi günü yapılan turlarla bölgeye ulaşmak oldukça kolay oluyor. Antik kentleri, temiz sahili ve seçenekler sunan ötellerinin yanı sıra balıkçılık da Bozburun'un önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Balık çeşidi bakımından zengin olan Ege'nin belki de en güzel koyuna sahip Bozburun, mavinin her tonunun verdiği bu cömertliği yerine getiriyor. Marmaris'in ve çevre ilçelerin balık ihtiyacını büyük ölçüde Bozburun karşılıyor. Kayalık, bakir yapısı, insanı dinlendiren sessizliğiyle kısacası Bozburun tatilcileri huzura doyuruyor. Adeta keşfedilmemiş bir cenneti anımsatan Bozburun, çevresinde bulunan 10 tarihi kenti ve arkeolojik dokusuyla da dikkat çekiyor. İşte o tarihi kent ve isimleri:

Bybassos: Ortaçağdan kaldığı düşünülen bir kale yıkıntıları kalmıştır.

Hygassos: Kent, Sağlık Tanrıçası adına M.Ö. 2000 civarlarında kurulmuştur.

Kastabos: Eren Dağı düzlüğüne kurulan kutsal bir kent olarak bilinir.

Syrna: Helenistik çağda buradaki Asklepios tapınağıyla ünlüydü.

Thyssanos:
Kent kalıntıları Söğüt köyü ve çevresinde bulunuyor. Kalıntılardan görülebilenler birkaç duvar parçasından ibaret.

Phoinix: Taşlıca köyünün yakınında yer alır. İyi korunmuş kamu binaları, nekropol kalıntıları ve sivil yapıları barındırıyor.

Tymnos: Tymnos'un yeri henüz belirlenebilmiş değildir.

Amos: Marmaris körfezindeki Hisar Burnu'nun çıktısında yer alan bir tepe üzerindedir. Helenistik dönemde gelişmiş kentteki sur, tiyatro ve diğer kamu binaları iyi durumda.

Kasara: Serçe Limanı olarak anılan körfezin kıyısında yer alıyor.

Loryma: Loryma'dan günümüze sadece bazı sur parçaları kalmıştır.