Zengine bile yer yok

Bayram ile birlikte tüm Türkiye bütçesine göre tatile çıktı. Orta gelirliden zenginine kadar tüm kesimlerin ilk tercihi yurt içinden yana oldu. Kıyı şeridindeki ultra lüks oteller bile doldu, yat trafiği başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:39
Zengine bile yer yok

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı, büyük bir tatil hareketliliği yarattı. 4 günlük bayram tatilinde, yurt dışına yönelik talep yüksek döviz kuru nedeniyle düşük kalırken; Ege ve Akdeniz sahilleri dolup taştı. Zenginler de bayram tatili için tercihini ağırlıklı olarak yurt içinden yana kullandı. Özellikle Göcek ve Türkbükü zenginlerin rotasında ilk sıraya yerleşirken; Datça ve Çeşme de yoğun ilgi gören yerler arasında yer aldı. Sosyete bayram tatilini gerek teknesinde gerek otellerde kalarak bu bölgelerde geçirecek. Ege'deki koylarda tekne trafiği yaşanırken, sosyetenin ilgi gösterdiği lüks otellerde bile yer kalmadı. Geceliği 13 bin liraları bulan ultra lüks odalar da doldu. Turizmciler, son dakikacılarla bayramı tam kapasite geçirmeyi beklediklerini açıkladı.

YAT KEYFİ 60 BİN LİRA
Bayram rotasını Ege koyları olarak belirleyen zenginler, tatilini birkaç gün öncesinden başlattı. Yat sahiplerinin 1 haftalık 7 kişilik tatilinin ortalama faturası ise 60 bin lira civarında. Bunun 32 bin lirası mazot parası, 3 bin lirası mutfak masrafı olarak hesaba katılıyor. Koyların yanı sıra lüks plajlara da uğrayan sosyete, buralarda ise günlük ortalama kişi başı 500 lira harcıyor.



GECELİĞİ 12 BİN LİRA AMA DOLU
Mandarin Oriental Bodrum: Bayram döneminde 2 kişilik oda fiyatı 643 euro ile 3 bin 186 euro (12 bin 425) arasında değişiyor. Bayram boyunca en pahalı odası dolu.
Maçakızı Hotel: Bodrum'daki otelde oda fiyatları 645 euro ile 2 bin 950 euro arasında değişiyor. Otelde boş son birkaç oda bulunuyor.
Hillside Beach Club: Teraslı 2 kişilik oda fiyatı 2 bin 246 lira olan Fethiye'deki otelde, 27 Haziran'a kadar yer yok.