Mantar tur!

Bir tur şirketi İtalya’ya mantar gezisi düzenliyor. Ayhan Sicimoğlu rehberliğinde ‘trüf avı’na çıkmak isteyenler 9 bin 207 TL ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2017 Güncelleme 26 Haziran 2017, 00:00
Mantar tur!

İÇİNDEKİLER

Gezi programıyla ünlenen müzisyen Ayhan Sicimoğlu ile 'mantar avına' çıkmanın bedeli 9 bin 207 TL. Sıra dışı bir tatil hayali kuranlar önce İtalya Umbria'ya gidiyor. Sicimoğlu rehberliğinde Gubbio ormanında beyaz trüf mantarı avına çıkıyor. Güne Thai Chi & Qigong ile başlanan bu özel turda, toprak altında yetişen trüf mantarı özel olarak eğitilmiş köpeklerin yardımıyla bulunup çıkarılıyor. Seyahatseverlerin bölgenin yerel çiftliklerinde trüf mantarı ile makarna yapmayı öğreneceği özel tur, 28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tura katılmak isteyenler 2 bin 347 euro (9 bin 207 TL) ödeyecek. 'Siyah elmas' olarak adlandırılan mantarın kilosu türüne göre 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Yumruk şeklinde yetişen mantar, toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde ağaç köklerinde yetişiyor. Mantar, etten daha fazla protein taşıyor. Az bulunan trüf mantarı, ilk kez Fransız Kralı I. Fransuva'nın sofrasına sunuldu. Az bulunması sebebiyle sadece kralların yiyebileceğine dair kanun çıkartıldı. Trüf mantarı Avrupa mutfağının vazgeçilmezi olarak görülüyor.


Trüf mantarı geçen yıl Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde bulunmuştu. Alaplı'nın bazı bölgelerinde trüf ormanı bulma çalışmaları devam ediyor.