Depresyonun izi bağırsakta gizli

Uzmanlar boşuna ‘bağırsaklar ikinci beynimiz’ demiyor. Kanadalılar araştırma yaptı, depresyon önce bağırsaklarda başlıyor! Aşırı şişlik, hazımsızlık veya kabızlık çekiyorsanız, D vitamini alın ya da tarhana için

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 00:00
Depresyonun izi bağırsakta gizli

İÇİNDEKİLER

Kanadalı araştırmacılar bağırsaklarda yaşayan mikrofloranın beyindeki kimyasal süreçleri etkilediğini ve kişinin ruh halini değiştirdiğini ortaya çıkardı. İnsan bağırsaklarında milyonlarca bakteri yaşıyor ve yaşamın devam edebilmesi için büyük önem arz ediyorlar. Bakteriler yiyeceklerden enerji topluyor, enfeksiyonlara karşı koruyor ve bağırsaklardaki hücrelerin beslenmesini sağlıyor. Bu bakterilerin yaşam ortamında meydana gelen sorunlar kişiyi depresyona sürüklüyor. Aşırı şişkinlik, tokluk hissi, kabızlık, nefes almada zorluk, buna bağlı olarak aşırı baş ağrısı ruhsal sorunlara neden olabilir. Doğru beslenerek bağırsaklarınızı depresyondan koruyabilirsiniz...





BESLENMEDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Ev yapımı turşu, kefir, yoğurt, tarhana gibi pastörize olmayan fermante gıdalar sindirim sağlığı için en iyi seçimler arasındadır. Bunların geleneksel usüllere uygun üretilmiş olmasına dikkat edin.

Omega 3 içeren besinler depresif bozukluk üzerinde olumlu etki yapar. Keten tohumu, ton balığı, ceviz, semiz otu, kurutulmuş nane, kabak çekirdeği, karanfil ve kekik bu besinlerin başında geliyor. Yeterli güneş ışığı almak veya D3 vitamini desteği, vücut sağlığı kadar depresyondan kurtulmak için de büyük önem taşıyor.

Su, toksinleri açığa çıkarır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

B6 vitamini endişe ve sakinlik durumunu kontrol etmekten sorumludur. Ispanak, avakado ve tatlı patates bu konuda size ilaç gibi gelecek.

Demir eksikliği depresyona yol açar. Et, baklagiller ve lahana imdadınıza yetişecektir

Kafeinli içeceklerden uzak durun.

Aşırı alkol tüketiminden kaçının.

Düzenli ve üç öğün beslenin.

Fast food beslenmeden olabildiğince uzak durun.

Rahat, huzurlu, hijyenik ortamda yemek yemeye özen gösterin. Besinleri yavaş ve çok çiğneyerek tüketin.

Rafine şeker tüketiminden kaçının.

Gerekirse diyetisyenden bu konuda destek alın.

Sabah aç karnına bir bardak ılık su içerek güne başlayabilirsiniz.

Size dokunduğunu hissettiğiniz gıdalardan uzak durun. Örneğin bazı baharatlar, kakao, süt ürünleri, hazmı zor sebze ve meyveler.

Yatmadan önce birşey yemeyin. Akşam yemeğinizi mümkün olduğunca erken bir saate çekin.

Karbonhidratlı gıdaları kısıtlı tüketin.

Sigaradan uzak durun.

ÖZELLİKLE yürüyüş bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olacaktır.

İşinizin olmadığı her gün aynı zaman diliminde ıkınmadan tuvalette oturularak tuvalet alışkanlığı oluşturun