BESLENMEDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Ev yapımı turşu, kefir, yoğurt, tarhana gibi pastörize olmayan fermante gıdalar sindirim sağlığı için en iyi seçimler arasındadır. Bunların geleneksel usüllere uygun üretilmiş olmasına dikkat edin.
Omega 3 içeren besinler depresif bozukluk üzerinde olumlu etki yapar. Keten tohumu, ton balığı, ceviz, semiz otu, kurutulmuş nane, kabak çekirdeği, karanfil ve kekik bu besinlerin başında geliyor. Yeterli güneş ışığı almak veya D3 vitamini desteği, vücut sağlığı kadar depresyondan kurtulmak için de büyük önem taşıyor.
Su, toksinleri açığa çıkarır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
B6 vitamini endişe ve sakinlik durumunu kontrol etmekten sorumludur. Ispanak, avakado ve tatlı patates bu konuda size ilaç gibi gelecek.
Demir eksikliği depresyona yol açar. Et, baklagiller ve lahana imdadınıza yetişecektir
Kafeinli içeceklerden uzak durun.
Aşırı alkol tüketiminden kaçının.
Düzenli ve üç öğün beslenin.
Fast food beslenmeden olabildiğince uzak durun.
Rahat, huzurlu, hijyenik ortamda yemek yemeye özen gösterin. Besinleri yavaş ve çok çiğneyerek tüketin.
Rafine şeker tüketiminden kaçının.
Gerekirse diyetisyenden bu konuda destek alın.
Sabah aç karnına bir bardak ılık su içerek güne başlayabilirsiniz.
Size dokunduğunu hissettiğiniz gıdalardan uzak durun. Örneğin bazı baharatlar, kakao, süt ürünleri, hazmı zor sebze ve meyveler.
Yatmadan önce birşey yemeyin. Akşam yemeğinizi mümkün olduğunca erken bir saate çekin.
Karbonhidratlı gıdaları kısıtlı tüketin.
Sigaradan uzak durun.
ÖZELLİKLE yürüyüş bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olacaktır.
İşinizin olmadığı her gün aynı zaman diliminde ıkınmadan tuvalette oturularak tuvalet alışkanlığı oluşturun