Victoria’nın sırrı

Dünyaca ünlü modellerin eğitmeni Justin Gelband, güzellerin formda kalma sırlarını açıkladı: Egzersiz yetmez, mağara adamı gibi beslenmek lazım!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 00:00
Victoria’nın sırrı

İÇİNDEKİLER

Hepimiz Victoria's Secret modellerinin kusursuz genetik yapılara sahip oldukları konusunda hemfikirizdir. Ancak sahip oldukları vücut için çok sıkı çalışıyorlar. Modeller, egzersizin yanı sıra kendilerine uygun şekilde besleniyor. Meleklerin podyumda kusursuz görünmelerini sağlayan ünlü antrenör Justin Gelband, neyin işe yaradığını ve yaramadığını açıkladı. Gelband, Candice Swanepoel, Irina Shaik, Karlie Kloss, Erin Heatherton ve Martha Hunt gibi en ünlü Victoria's Secret modellerini eğitiyor. Ancak kilo vermek için sadece egzersizin yeterli olamadığının altını çiziyor.

O DETOKSLAR PALAVRA
Justin Gelband, birçok ünlünün uyguladığı 'meyve suyu detokslarının' ise hiçbir işe yaramadığını iddia etti. Zaten uzmanlar da hastalıklara neden olduğunu söylüyor. Gelband da 'taş' gibi bir vücudun, 'Paleo diyeti' diğer adıyla 'mağara adamı' tipi beslenmeden geçtiğini belirtti. Yani düşük karbonhidrat ve yüksek yağlardan oluşan bir beslenme şekli. Yüzyıllar öncesinden yani Taş Devri'nden esinlenilmiş bir diyet olan Paleo diyeti, o dönem insanlarının işlenmemiş hammaddelerle beslenmesinden ilham alarak ortaya çıktı. Bu diyette süt ürünleri yasak.

NELER YENMELİ
Meyveler: Elma, muz, portakal, avokado, armut, çilek, yaban mersini
Sebzeler: Brokoli, lahana, biber, soğan, havuç, domates
İşlenmemiş et: Sığır, kuzu, tavuk, hindi, dana

NELER YENMEMELİ
Süt ürünleri: Süt, peynir, dondurma, tereyağı, yoğurt, beyaz çikolata
Karbonhidrat: Ekmek, makarna, pirinç, buğday, çavdar, arpa
İşlenmiş gıdalar: Hamburger, pizza, cips, her türlü tatlı

PALEO DİYETİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
Öncelikle hammadde şeklinde işlenmemiş ürünlerin bakliyatların tüketilmesi önceliklidir.
Tam tahıllı yiyecekler yasak.
Çekirdekten üretilmiş sıvı yağların kullanımı yasaktır. Mesela ayçiçek yağı, mısır özü yağı, kanola yağı gibi.
Yumurta bulunabilirse köyde doğal ortamda üretilen tüketilmelidir. Sağlıklı yani çiğ tüketmeye uygunsa çiğ de tüketilebilir. Enfeksiyon riski varsa pişirilerek tüketilebilir.
Bu diyeti yaparken bol bol D vitaminine de ihtiyacınız olacağı için güneşten faydalanmalısınız.
Hareketli olmak gerekiyor. Yani spor da Paleo diyeti ile birlikte yaşamınızın bir parçası oluyor.
Uyku saatlerinizi de 5-9 saat arasında dengelemelisiniz.

İŞTAHIM ÇOK AÇIK! KENDİMİ FRENLİYORUM
Aslında çok iştahlıyım. Yıllardır abur cuburdan uzak duruyorum. Arada sırada kaçamak yapsam da çok aşırıya kaçmıyorum. Taze ve organik yiyecekler tüketmekten hoşlanıyorum. Her sabah limonlu ılık su içiyorum ve bunun yanı sıra gün boyu bolca arındırılmış alkali su içmeyi tercih ediyorum. Sebze, okyanus balıkları, küçük boyutlarda organik tavuk tüketiyorum.

CANDİCE SWANEPOEL
Candice'in sağlıklı ve doğal besinleri içeren bir beslenme düzenine uymak gibi bir disiplini var. Genel beslenme programında birçok sebze ve kas oluşumu için yeterli olacak boyutta biftek mevcut.

Egzersiz Programı: Haftada birkaç kez boks ve pitaes. Defileye on gün kala her gün rutin olarak boks ve pilates.

IRINA SHAYK
Yoga ve pilatesin yanı sıra, haftanın 4-5 günü spor yapıyor. Karın ve bel bölgesi için lastikli egzersizlerden faydalanıyor.

YARIN: MEYVE SULARINDAN UZAK DURUN!