BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Aralık 2016

15 Temmuz’da Yeşilköy Kavşağı

15 Temmuz, Aziz Türk milletinin 'hıyanet nedir, hainlik nedir, satılmışlık nedir' hepsini yaşadığı bir gecedir. En unutulmaz tarafı da, 'şahadet nedir, adamlık, kahramanlık nedir, güçlü liderlik nedir' sorularının cevap bulduğu gecenin-günün adıdır. O gece güçlü lider Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak, Amerika'nın gizli CIA'si Strafor'un verdiği koordinatları takip ederek, kendisini takip eden hainlerin arasından sıyrılarak 15 Temmuz'da Atatürk havalimanına indiği anda, uçağın kapısında kendisini bekleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'le göz göze gelmişti.
O gecedeki heyecanını, ruh halini Metin Külünk, TAKVİM okurları için bir kez daha anlattı: "15 Temmuz gecesi büyük işgal girişiminin kimyasını bozan iki şeyi, Erdoğan'ın yüz hatlarında gördüm.
1) Milletin gücünü,
2) Tayyip Erdoğan'ın çakmak çakmak gözlerindeki Allah'a-peygambere inanıştı.
O gün bu iki güç ayağa kalktı. O gece Aziz Millet, 200 yıllık geleceğinin imzasını attı." AK Parti İstanbul Milletvekili, o günden bu yana hemen hemen birkaç günde bir Türkiye'yi dolaşıyor. Panellere katılıyor. O gece, İstanbul Atatürk Havaalanı'na inen Erdoğan'ın kararlılığını topluma mal etmek için dolaşıyor. Metin Külünk'le konuştum.
O gece uçağa yaklaşan merdivende Erdoğan'a dokunarak yaşadıklarını bir kez daha anlattıktan sonra, bir sözü var ki, Aziz Milletimizin ruhunu işaretliyor:
"Doğum gününü bırakıp, 3 çocuğunu bırakıp sahaya koşan tereddütsüz haine namluyu doğrultup 30 kurşunla şahadete hoş geldin sefa geldin diyen Ömer Halisdemirlerin ruhu ve Kazan'da milletin üzerine bomba yağdırmak için kalkan uçakları engellemek için tarlasını yakan güç aslında bir darbeyi engellemedi.
Gelecek yüzyıllık kaderimizi de belirledi." Külünk "15 Temmuz'un arkasındaki akıl Sevr'i dayatan akıldır" dedikten sonra, stratejik değerlendirmeler yaptı:
"İçinde bulunduğumuz coğrafya dünyanın merkezdir. Coğrafyayı anlamadan dünümüzü de yarınımızı da anlayamayız.
Bu coğrafya İnsanlığın geçiş noktasıdır. Üç din bu topraklarda doğdu. Bu coğrafyada insanlık medeniyet ile tanıştı. İslam bu topraklarda ikram edildi. Dünyanın en önemli kaynaklarından biri olan enerjinin bulunduğu topraklardayız."
UYUMUYORLAR: Metin Külünk ayrıca ciddi uyarıda bulundu: "Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın oynanmak istenen oyunları bozdu. Fakat 15 Temmuzlar bitmedi. Tarihin seyrini değiştirecek olan bilgiye ulaştığımız zaman, bunu ürettiğimiz zaman 15 Temmuzlar olmayacaktır. 10 yıldır sürekli 15 Temmuzlar yaşıyoruz. Danıştay cinayeti, 17 Nisan e-muhtıra, AK Parti kapatma davası, Hırant Dink cinayeti, Uludere olayı, İlker Başbuğ'un tutuklanması, 7 Şubat, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz işgal girişimi..." Vatandaşlarımızın sıklıkla dile getirdiği '15 Temmuz başarılı olsaydı, neler olurdu' sorusunu Külünk'e yönelttim, cevapladı: "İç savaş çıkartacaklardı. PKK koridoru oluşturup ülkemizi paramparça edeceklerdi. Devleti çökertip, mandacı bir Ankara oluşturacaklardı. İdare edilen bir Türkiye, yeni haritalara hayır diyemeyen, Müslüman dünya ile arasına konacak tamponlara, kantonlara itiraz edemeyen, bir Türkiye formatlayacaklardı." Metin Külünk'ün son cümleleri ise düşündürücü: "ABD yeni bir Lozan istiyor. Cumhurbaşkanımız Lozan üzerinden Misak-ı Milli'yi ifade ederek Batı'ya rest çekmiştir. Erdoğan bu torakların milli tapusudur. 15 Temmuz'un doğrudan hedefi Sayın Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un arkasındaki kirli akılı sadece FETÖ'ye bakarak göremeyiz. Dolar hareketliliği de bunun bir örneğidir. 15 Temmuz'u unutturmak istiyorlar. Yükseliş mücadelemizde birlik beraberlik içinde olmalıyız."

SONUÇ: Görünüyor ki CHP, 15 Temmuz'un kirli aklını devralmış bir pozisyonda. Türkiyemizi parlamenter sistemin arkasına gizlenmiş otoriter yöneticiler üzerinden şekillendirmek isteyen oyunlara hizmet ediyor. İnşallah, 15 Temmuz'un parlamenter sisteminin arkasına sığınan KİRLİ AKLI-ŞEYTAN AKLI-ÜST AKLI Aziz Milletimiz Mayıs- 2017'de de paçavraya çevirecektir.