BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Aralık 2016

Atma Özgür Özel

CHP'de fay hatları çatladı. Alttan gelen 'Kemal Kılıçdaroğlu ile olmayacak' dalgası Adana'da FETÖ'cüleri alkışlatmasıyla çok yükseldi.
Referandum sonrasında deprem var. Çatlaklar kırılabilir.
Yeni bir parti çıkması söz konusudur. CHP'de ruhen Kemal Kılıçdaroğlu dönemi bitti. Fiziken bitişin top sesleri geliyor. Birçok mahfilde 'Kılıçdaroğlu'nun yerine kim gelir? Daha iyi olur' diye fikir jimnastikleri yapılıyor.
CHP'de Kılıçdaroğlu'nun yerine kim gelecek, meçhul.
Deprem sonrası büyük çadırı kurmaya çalışan 2 isim, Özgür Özel ve Muharrem İnce, diğer isimlere nazaran daha öne çıkmış durumda. Kavga büyüyünce, Deniz Baykal da 'ağabey' olarak, tekrar ortaya çıkabilir.
Muharrem İnce, arkasındaki 15 kişiden oluşan milletvekilleriyle teşkilat temaslarını sürdürüyor. Özgür Özel de TBMM'de grup başkan vekili olması hasebiyle daha çok medyatik, TBMM çıkışlarıyla konumunu tahkim ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'da FETÖ'cüleri alkışlatması, teknoloji danışmanının ByLock'çuluktan tutuklanması sonrasında Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan çok sert tepki gösterdi.
Muharrem İnce grubundan olan bu iki milletvekiline Özgür Özel anında hücum etti. Özel'in "Genel Başkanı, partinin kurumsal kimliğini küçük düşürecek dozda, tonda ve miktarda yapılmış eleştirileri parti disipliniyle, yoldaşlık anlayışıyla, CHP'nin çatısı altında BİRLİKTE SİYASET YAPMA ANLAYIŞIYLA bağdaşır tarafı yoktur, ...kınıyoruz" demesi, kavganın şiddetini arttırdı.
Hemen ertesinde, Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanlığı referandumu ile ilgili de bir tehdit de bulundu ki, ATMA ÖZGÜR ÖZEL denecek nitelikte...
Özgür Özel, "330'un çıkmamasını sağlayacağız. Eğer çıkarsa hepimiz birlikte bu ülkenin şimdiye kadar hiç yapmadığı bir seçimi, bir varlık yokluk mücadelesini gerçekleştireceğiz" diyor.
Özgür Özel... Gençsin, yakın tarihe bakarsan, yıldırımlar saçan konuşmalarıyla DENİZ BAYKAL'IN düştüğü durumları görürsün. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gaflarını görürsün. Özgür Özel, 23 Nisan/14 Mayıs Pazar günü yapılması muhtemel Cumhurbaşkanlığı referandumunda Aziz Milletimizin büyük desteğini görünce bayılabilirsin.
BÜYÜKLERİMİZ DER Kİ; BÜYÜK LOKMA YE (DE), BÜYÜK LAF ETME...
AHABER, CHP'Yİ MASAYA YATIRDI: aHaber'de değerli kardeşim Erkan Tan'ın moderatörlüğünde (Arka Plan), Egemen Bağış, Latif Erdoğan, Ali Kılıç ve ben CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun röntgenini çektik.
CHP'nin içine FETÖ, PKK/HDP, Derin Amerika-Avrupa'nın nasıl girdiğini konuştuk. AB eski Bakanı Egemen Bağış "CHP Müebbet Muhalefet'e mahkûmdur.
Adana Mitingi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun kemiklerini sızlatan bir mitingti. Kılıçdaroğlu siyasi olarak intihar etti" dedi. Bağış, CHP'nin FETÖ'cüleri alkışlatmasının çok eskiye dayandığını, 17 Aralık sürecinde CHP'nin FETÖ ile birlikte hareket etmesinin aslında ikisinin arasındaki ilişkinin çok eskiye dayandığını gösterdiğine işaret etti.
FETÖ'nün ciğerini bilen Latif Erdoğan da "CHP kimle ittifak kuruyorsa kaybediyor. CHP, FETÖ'nün de ilahi tuzağın pençesine düştü" dedi. Devam eden sözleri daha dikkati çekiciydi:
"İnönü'den itibaren bakın, CHP nereye el attıysa kurutmuştur. CHP'nin el atıp kurutmadığı bir yer yoktur. CHP bu cemaati kurutuyor, cemaat onu bitiriyor. İlahi tuzaktır bu. İkisi de, iki taraftar da ilahi tuzağın pençesine kapıldılar şimdi.
Sadece CHP ile bu ittifak cemaati de bitirir, CHP'yi de bitirir."

SONUÇ: 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi gecesi gösterdiği büyük başarı dolayısıyla A Haber 'Demokrasi Ödülü'ne layık görüldü. Türkiye'nin işgalinin engellendiği 15 Temmuz darbe gecesi, öncesi ve sonrasında haber, analiz ve yakın tarih belgeselleriyle 'Büyük Türk Milleti'ne hizmet eden, aHaber'in demokrasiye âşık Genel Müdürü Abdülhalik Çimen'i kutluyorum.