BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Haziran 2017

Menderes ruhu

Adnan Menderesler ölmez.
Milletin gönlünde, kalbinde yaşar. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le beraber, demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'in ruhu, vizyonu Antalya'da yaşıyor.
Dünyanın en güzel sahiline sahip iki kenti, Antalya ile Miami geçen hafta kardeş şehir oldu. ABD'nin Florida Eyaleti'ne bağlı Miami kentiyle kardeş şehir anlaşması imzalayıp Antalya'ya dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'yı Akdeniz'in Barselona'sı yapacak çılgın projelerini bir bir devreye sokmaya hazırlanışının heyecanına eşlik ettim. Başkan Türel Miami kardeşliğini anlattı:
"Antalya ile Miami arasında birçok benzerlik var. 2 şehir de, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında. İkisi de deniz kenarında ve dünyanın en güzel sahiline sahipler. Doğal güzellikler bakımından zengin ve turistik şehirler.
Antalya da Miami de çok göç alıyor ve her milletten insana ev sahipliği yapıyor. Gelirlerinin büyük kısmı turizmden kaynaklanıyor. İki şehir de ticari açıdan çok dinamik. Başlayan kardeş şehir ilişkisiyle birbirimizi daha yakından tanıma, ilişkililerimizi geliştirme, ortak noktalarımızı daha da çoğaltma şansımız olacak. Kültürel, sportif, turizm, sanayi ve ticari alanlarda yapılacak iş birlikleri her iki şehirde daha çok istihdamın artmasına yol açacak. Miami-Antalya köprüsü üzerinden her tıl daha çok dünya insanı geçecektir. Kardeşlik bağımızın, insanlarımızın birbirini daha iyi tanımasıyla dünya barışına da katkıda bulunacağını düşüyorum." Türel, hayata geçecek çılgın projeler filmini anlatırken, gözleri parlıyordu, nefes almadan konuşuyordu:
"BOĞAÇAY projesinin ilk etabı inşaatına Nisan'da başladık. DSİ ile beraber öncelikli olarak Boğaçayı'nda temizliği tamamlıyoruz. Bu çalışmalarla denizin yaklaşık 750 metre içeri alınacak. Kanalda peyzaj, bölgede güzelleştirme çalışmalarını bitince ihaleye çıkacağım.
Boğaçayı Projesi'nin üçüncü etabında, dağın arkasındaki kısmında sinema stüdyoları ve eğlence parkaları olacak. Antalya uluslararası Film Stüdyoları(TürkHollyWood) bu bölümünü yatırımcılara bir imkân tanımak suretiyle yap işlet devret formülü ile yılsonunda ihakleye çıkaracağım. Konyaaltı sanatsal projeler paketi devreye giriyor.
Marina ve dağlara doğru 5 kilometre inşaatına paralel, sanat ve eğlence bölümleri ihalesine yılsonunda geçiyorum. Antalya Kruz Limanı inşaatı, gelecek yıl başlayacak.
Proje kapsamında Büyük Liman'ın mendireğinin doğu tarafında bir yat limanı olacak. Deniz ortasına yanaşacak dev gemilerden çıkan turistler, alışveriş, sanat merkezlerinden karaya cam tünellerden geçecek. Dev gemileri işleten küresel şirketlerle ön çalışmaları tamamladık.
İzmir, Kuşadası, Marmaris, Antalya Deniz seferlerini başlatacağız. Tünek tepe Projesi'ne ön izin çıktı. Kentin yeni sembolü olacak Dünya çapında, muhteşem bir tesisi Tünek tepe'de yapmanın heyecanını yaşıyorum. Bu proje ile Antalya'da yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Projede 3 Akdeniz fokunun arasında bir tane devasa turuncu küre yer alacak..
Gece görüntüsü ise Antalya'ya ayrı bir görsellik getirecek. Türkiye'nin en büyük otobüs-yeraltı treni- Otoyol bağlantılı Antalya terminalini Döşeme altı'nda kurulacak. Mevut Terminal alanını ihaleye çıkarıldı.
Antalya Hipodromunu Jokey klubü Döşemealtı'na ınşa edecek. Ankara- Antalya Hızlı tren büyük istasyonu burada. Antalya-Serik arasında yeni otoyolun çıkışı burada."

SONUÇ: Antalya'nın en şanslı dönemlerinden birini yaşıyor. Eski Türkiye'de seneler süren meselelerin kısa zamanda çözülmesi Antalya'nın en büyük şansı. Antalya'da birliğin, beraberliğin ve uyumun büyük eserlere dönüştüğünü gördükçe, Akdeniz'in Barselona'sı Antalya'yı 2019 yılında tanıyamayacaksınız.....