BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 11 Haziran 2017

CHP/HDP-PKK anlaştı

8'inci defa seçim kaybettiğinden 16 Nisan sonrası Genel Başkanlığı sallanan fakat EJDER'İN (Derin CHP) kendisiyle 'yola devam' kararı alması üzerine tehlikeyi atlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Hayır Blok görüşmelerini sürdürüyor.
Son olarak Külliye'yi ele geçirmek hayaliyle KEMAL'LER Cuma günü buluştu. CHP Genel Başkanı KEMAL Kılıçdaroğlu, HDP Eşbaşkan Serpil KEMALBAY'LA ORTAK ADAY ÇIKARMA konusunda anlaştı. KEMAL Kılıçdaroğlu ile Serpil KEMALBAY'ın görüşmesi, diğerlerine nazaran daha derinlikliydi.
Serpil Hanım, HDP eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra Selahattin Demirtaş'ın yanına HDP eşbaşkanı seçilmişti. Kılıçdaroğlu ile görüşmesine Sırrı Süreyya Önder, parti sözcüsü Osman Baydemir ve MKYK üyesi Fatma Kurtulan'la katıldı. Kılıçdaroğlu ve Kemalbay, ortak basın toplantısında anlaştıklarını gösterdiler.
HDP eşbaşkanı Kemalbay "Ortak bir mücadele anlayışıyla yan yana gelişin büyük bir önemi ve anlamı var" dedi.
Kılıçdaroğlu da OHAL sürecinde HDP'li vekillerin, akademisyenlerin, gazetecilerin tutuklanmasında bildik eleştirilerde bulundu, "Bir araya gelmeliyiz Demokrasi ortak paydasında buluşmalıyız" dedi.
Peki, Kılıçdaroğlu-CHP'nin HDP (PKK) ziyareti hangi akla hizmettir? Daha önce, Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı Edirne cezaevine göndermişti.
Kılıçdaroğlu bu hamleyi yaparken, aynı yolda birlikte ıslandıkları Hürriyet/Cumhuriyet/ Sözcü yazarları da CHP/HDP beraberliğini işliyordu. Kılıçdaroğlu bu hamleyle 2019'a giden süreçte yeni ittifak arayışlarının ilk adımını attı. 7 Haziran seçimlerinden sonra, Selahattin Demirtaş'la, CHP'li Şafak Pavey "birlikte iyi salladık" pozisyonunun devamı yolunda yürüyeceklerini ilan ettiler. İşaret fişeğini, 20 Mayıs'ta yapılan HDP olağanüstü kongresinde görmüştük. Demirtaş isim vermeden CHP-Kemal Kılıçdaroğlu'na "Beraber yürüyelim" mesajı veriyordu.
Kılıçdaroğlu-Kemalbay görüşmesinde bulunan Sırrı Süreyya Önder ve Osman Baydemir'in Abdullah Öcalan omurgasından olması CHP-HDP(PKK) beraberliğinin tesirlerini dikkate almakta büyük yarar var. Özellikle, kontrollü gerilim stratejisi bağlamındaki olası gelişmeler öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle, terörün umudunu ve cesaretini artırmakta olduklarını, Kürt vatandaşlarımızın vazgeçtiği PKK/HDP'ye can suyu vererek zayıflayan, bitmeye yüz tutan, etkisini kaybeden terör şebekesini yeniden diriltmeye çalıştıklarını görmüyorlar mı?
Belli ki CHP politbürosu'nun 7 Haziran seçimlerinin ardından PKK'nın başlattığı terör kampanyaları, şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşlarımız, HDP'li milletvekillerinin, PKK terörüne mühimmat ve lojistik destek sağlamaları pek umurlarında değil. Bu tabloya rağmen Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil'in uzantısı olan HDP'ye gidiyor. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ORTAK ADAYLA Erdoğan'ı nasıl devirecekleri stratejisi kurguluyorlar. 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne giderken de Derin Amerika-Avrupa projesiyle Selahattin Demirtaş üzerinden "Erdoğan seni Cumhurbaşkanı yaptırmayacağız" demişlerdi. Tutturamamışlardı. 16 Nisan'da CHP ve HDP birlikte Hayır kampanyası yaptılar. Yine başarılı olamadılar. Şimdi oturmuşlar, ORTAK ADAY ile Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesini engelleme peşindeler. Kemal Kılıçdaroğlu- Selahattin Demirtaş-Doğu Perinçek- Meral Akşener-Temel Karamollaoğlu -Marksistler, beraber yürüyeceklermiş.
Beraber ıslanacaklarmış 2019 yolunda.
CHP-Kemal Kılıçdaroğlu ile Abdullah Öcalan'ın siyasi Partisi HDP'nin, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkaracakları GENÇ EKMELEDDİN'İ önümüzdeki süreçte öğrenmemiz mümkün olacak.

SONUÇ: KEMAL KILIÇDAROĞLU YENİ TÜRKİYE'Yİ ANLAMAMAKTA DİRENİYOR.16 NİSAN'IN ALTINDA EZİLİYOR. 16 Nisan sonrası onu Ejder (Derin CHP) kurtardı ama bu sefer pek şansı yok. Aziz Milletimiz derin planları paramparça etmekte tecrübelidir. Kemal Kılıçdaroğlu- Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayını da sabırla beklemektedir.
Bakalım, Kılıçdaroğlu'nun MERAL FORMÜLÜNDE HDP nasıl rol alacak?