BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Haziran 2017

Antalya bayram etti



S
on nüfus sayımına göre (2016 yılı) Türkiye'nin ilk 10 büyük şehri sıralaması değişti. Adanalılar kırılmasın ama Türkiye dördüncülüğünü Bursa'ya ve beşinciliği Antalya'ya kaptırdılar. 6. sıraya gerilediler. Bunun, siyasi, ekonomik, sosyolojik sebeplerini bir başka yazıda dile getireceğim. Yeni sıralama İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin şeklinde.
Türkiye'nin ilk 10 büyük şehri içinde 5'inciliğe yükselen Antalya'da rekorlar kırılıyor. Mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ederken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kırılan son rekorlardan dolayı çok sevinçliydi. Dinamik başkan mutluydu.
"Bülent Abi, bayram Antalyalılar'ı çok sevindirdi. Antalya Havalimanı, 24 saat içerisinde son iki yılın rekorunu kırdı.
140 bin turist geldi. 800'ün üzerinde uçak indi, kalktı. Otellerin tamamı doldu. Huzur içerisinde dostluğun, kardeşliğin, muhabbetin geliştiği bir bayram yaşadık. Şükür Allah'ımıza" derken, gözleri parlıyordu. Menderes Türel, "Antalya yeni rekorlar kıracak.
Çılgın/rüya projeler bir bir devreye girecek" müjdesini verdi:
Deniz ortasında kurvaziyer limanı, Tünek Tepe tematik park, Antalya'nın Kanal İstanbul'u Boğaçayı, Antalyawood (HOLLYWOOD modelli sinema kampusu), Türkiye'nin en büyük şehirlerarası otobüs kompleksi, Ankara/ İstanbul/Konya'dan üç ayrı güzergahtan gelecek istasyon ve Türk Milli Takımları eğitim, çalışma kompleksleri, Noel Baba Havalimanı (Demre-Kaş)...
Bana göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bursa'nın dördüncülüğüne göz dikmiş.
Menderes Türel, "2020 yılında Antalya'yı tanıyamayacaksınız" diyor, şunları söylüyor: "Kruvaziyer limanı:
Yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkaracağız. Yanında yat limanı var.
Kent ekonomisine canlılık kazandıracak ve esnafın yüzünü güldürecek.
Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği kruvaziyer limanına 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda yanaşabilecek.
Antalya Kanal Projesi (Boğaçay):
2 kilometreye yakın bir denizi alacağız ve etrafında yaşam alanı kuracağız.
Girişte yat limanı olacak. Son kısmı Hollywood'daki sinema stüdyoları gibi eğlence merkezleri ve sinema platolarıyla oluşacak. Konyaaltı Plajı'ndan başlayacak, karaya doğru 40 kilometre girecek. Tünek Tepe'de müthiş bir tematik park olacak.
TÜNEK TEPE SİMGE OLACAK.
Teleferikler, 'Ayaklarınız yerden kesilecek' sloganıyla hizmet veriyor.
EXPO canlandırılacak. Hızlı trenler: İnşallah 2023'te İzmir-Ankara-Eskişehir ve Konya üzerinden Antalya'ya hızlı trenler başlayacak. Konyaaltı: Konyaaltı sahil projesi yap-işlet-devret modeli ile ihaleye hazır."

SON SÖZ: Bugün dünyanın birçok ülkesinde Noel kutlamaları var. Noel döneminin görsel sembolü Noel Baba'dır. Dünya Noel Baba'yı o kadar çok önemseniyor ki, bir marka haline gelmiş durumda. Noel Baba, bizim Anadolu'nun insanı. Bu markanın memleketi Anadolu'dur.
Bırakınız dünyadaki insanları, bizim insanlarımızın çoğu da Noel Baba'nın bu toprakların insanı olduğunu bilmiyor.
Dünyanın en pahalı markası Noel Baba'nın bizim toprakların adamı olduğunu anlatarak bu markanın yansımalarından yararlanmamak bizim eksikliğimizdi. DEMRE-KAŞ NOEL BABA HAVALİMANI GÖĞSÜMÜ KABARTTI.