BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Ağustos 2017

Akın Öztürk yalanları

15 Temmuz NATO gladyosu Fetullah darbe girişimin en yüksek 2 orgeneralinden birisi olan hava kuvvetleri eski komutanı Akın Öztürk, çapraz sorgulamada tel tel döküldü. Darbeci Öztürk'ün yazdığı EN BÜYÜK YALAN SENARYOSU paçavraya döndü.
15 Temmuz Fetullah darbesi sözde atama listesinde Akın Öztürk'ün ismi 'Genelkurmay 2. Başkanı ve Genel Kurmay Başkanvekili' olarak yer alıyor.
Mehmet Partigöç de ihdas edilecek Genelkurmay 2. Başkan Yardımcısı olarak Akın Öztürk'ün sol kolu, Karargâh sorumlusu olarak tayin edilmişti.
Öztürk en yüksek dereceli komutan olduğundan (ikinci en yüksek komutan ikinci ordu E.komutanı Adem Huduti de yargılanıyor) vereceği ifade, çapraz sorgulamada yeteneklerinin ne olduğu iyice anlaşılacaktı.
İstihbarata karşı koyma tekniklerini iyi bilen Akın Öztürk, yırtamadı. O kadar çok yanılgıya, yalan çukuruna, hafıza donukluğuna düştü ki, kendisinden küçük rütbeli darbecilerin gözünden de düştü. Bazılarının bakışlarını tekrar tekrar dikkatle izledim. "Bizim başımızdaki adam bu mu? Kimin arkasına takılmışız" diyerek düştükleri hazin çukurun içinde debeleniyorlardı.
CIA-Pentagon kuklası Fetullah'la beraber Akın Öztürk'ün düştüğü REZALET ÇUKURUNA göz atarsak, hazırlanan VATAN HAİNLİĞİ SENARYOSUNUN nasıl paçavraya döndüğünü daha net görebiliriz...
AKIN ÖZTÜRK'ÜN ÖNÜNÜ FETO AÇTI: 111'inci Filo Komutanlığı Üs Standardize ve Kıymetlendirme Kısım Amiri iken 1985 yılında Harp Akademileri'ne giren Akın Öztürk, albaylıktan tuğgeneral olduğunda 5 pilotun en arkasında terfi etti. Tuğgenerallikten tümgeneralliğe geçerken de sonuncu olarak terfi etti ve Kayseri İkmal Merkezi Komutanı oldu.
YÜKSELİŞ: Çiğli 2'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na atandı. Bu üssün özelliği pilotları (jet, nakliye uçağı, helikopter) yetiştirmesidir. Akın Öztürk, 28 Şubat Post Modern darbe sırasında (1996-1998 yılları) İsrail'de Askeri Ataşe olarak görev yaptı. 2000 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Ağustos 2004'te Tümgeneralliğe terfi etti. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı, sonra Hava Eğitim Komutanı oldu. 2008'de görev süresi uzatıldı.
2008'in özelliği vardı... AK Parti kapatılmak istendi. FETÖ'cüler, emniyet istihbaratı ve yargıya adamlarını sokuyordu.
Balyoz-Ergenekon hazırlıklarıyla iktidar sıkıştırılıyordu.
CHP milletvekili Tuncay Özkan'ın 2006 yılında Genel Kurmay 2. Başkanı İlker Başbuğ'a verdiği FETÖ ARŞİVİ flash belleği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na iletilmişti. Bellek, o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü Albay Selçuk Başyiğit'e ulaştırıldı.
15 Temmuz sonrası tutuklandıktan hemen sonra itirafçı olan Başyiğit, flash diski anlatıyor: "O dönem kendisinden sorumlu sivil imam 'İbrahim' kod isimli Cafer Sarıkaya ile beraber flash bellek'in kopyasını Ankara Bahçelievler'deki bir apartmanda Adil Öksüz'e verdik." İncelemeler sürerken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na Akın Öztürk getirildi ve Öztürk dosyayı kapattı.
Öztürk, Fetullah'ın iyice gözünü girmişti.
2009 yılında Korgeneral oldu. 2009- 2011 yılları arasında 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı (Diyarbakır), 2011-2013 yılları arasında Hava Eğitim Komutanlığı (İzmir) görevlerinde bulundu.
Ergenekon ve Balyoz kumpasından Balanlı ile Pulatsü tutuklandı. Mehmet Erten ile Akın Öztürk'ün önü açıldı. İkisi de kuvvet komutanı oldu. Oysa Balanlı veya Pulatsü, Hava Kuvvetleri komutanı olacaktı. Akın Öztürk'te yaş haddinden emekli olacaktı. 2013 yılında Hava Kuvvetleri komutanı Mehmet Ertem, Yüksek Askeri Şura'ya gönderilirken, Korgeneral Akın Öztürk Orgeneral yapılarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na yükseltildi. (Ağustos 2013 -Ağustos 2015)

SONUÇ: SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ. Pentagon, Suriye ve Doğu Akdeniz planlarıyla cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı kuşatıyordu. Gladyoları PKK ve hain Fetullah'ı harekete geçiriyordu. Kukla Fetullah, CIA-Pentagon- NATO tarafından hava ve deniz kuvvetlerimizi zayıflatmak için yönlendirilmişti...