BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 19 Ağustos 2017

Kesici ve Akşener projesi

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun karıştığı MİT TIR'LARI CASUSLUĞUNDAN kurtulma telaşına düşen Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcilerine açıklamalar yaparken, yeni gaflara imza attı.
"MİT TIR'ları ile ilgili flash belleği Can Dündar'a verilmesi için Enis Berberoğlu'na kendisi mi teslim etti?", "Cumhurbaşkanlığı seçiminde taktikleri nedir?", "Aday olarak kimi çıkaracak?", Meral Akşener için neler düşünüyor?" sorularına Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevaplar manidar yorumlara yol açtı. 16 Nisan referandumuna giderken Kılıçdaroğlu'nun hala çok konuşulan bir gafı vardı. "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile başbakanlığın kaldırılacağını unutmuş, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak" demişti. Bu sözler üzerine, şaşkınlıktan ağzımız açık kalmıştı. Kılıçdaroğlu'nun gazetecilere son yaptığı Cumhurbaşkanı tarifi de, inanılmaz bir gaf. Diyor ki, "Cumhurbaşkanlarının tarafsız olması lazım. Partili cumhurbaşkanı olmaz..." Hayret bir şey. 16 Nisan referandumunda, aziz milletimiz Anayasa'yı değiştirmiş, Başkanlık sistemine geçilmiş, BAŞBAKAN YOK. Artık Cumhurbaşkanları, "Yürütme erkinin başı". İç, dış, siyasi, ekonomik, bürokratik devlet kararlarını alacak, Türkiye'yi idare edecek. İcraat yapacak. Bir İKTİDAR PROGRAMI UYGULAYACAK.
Halkımızdan bir siyasi parti adamı olarak İKTİDAR İCRAATLARINI ANLATIP OY İSTEYECEK. Yani taraf. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı artık yeni sistemde olamayacak. Artık 16 Nisan gerçeği, Yeni Türkiye Siyasi Sistemi gerçeği var. Kemal Bey, hala Türkiye'de eski parlamenter sistem var sanıyor. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı seçilecek diye düşünüyor.
Aklı Meclis seçiminde kalmış.
Belli oldu ki, Kemal Kılıçdaroğlu, ne 16 Nisan referandumunda oylanan metinden, ne Cumhurbaşkanı'nın halktan yana taraf olacağından, bir iktidar programı ile geleceğinden, bir siyasetçi olarak İCRAAT yapacağından haberdar değil.
16 Nisan'dan bu yana 4 ay geçti, kalkıyor, ne 16 Nisan referandumunda ne oylandığını, aziz milletin kabul ettiği metinle, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle nelerin geldiğini ve Cumhurbaşkanı'nın taraf olacağının farkında değil. Hayret bir şey.
Kemal Bey'in, aklında Meral Akşener ağırlıklı aday. Büyük ihtimalle aday olarak İlhan Kesici çıkarılsa da 'ikinci tura kalsın' düşüncesiyle, arka plan projesi doğrultusunda Meral Akşener'e koltuk çıkılması enine boyuna tartışılıyor.
Nitekim, Kılıçdaroğlu bu kulisi doğrularcasına diyor ki:
"Gördüğüm kadarıyla her parti kendi adayını gösterecek, belki bağımsız adaylar da olacak. Bizim kafamızda oluşturduğumuz ilke, demokratik parlamenter sisteme inanmış olmak, tarafsız olmak. Biz parti olarak ilkelerden yola çıkarak oyumuzu kullanacağız. İLKELERDEN YANA KİM TAVIR TAKINIYORSA ONA DESTEK VERECEĞİZ"

SONUÇ: 10'AR PUANLIK SORULAR:
1) Ejder; muhalif kanada, ESAS ADAY olarak hangi ismi üfleyecek?
2) Eski Türkiye bloğu ile hissi, fikri, ruhi yakınlık içinde olan Meral Hanım-Kemal Kılıçdaroğlu-Selahattin Demirtaş-Fetullah beraberliği nereye kadar?
3) Kemal Kılıçdaroğlu, çıkardığı adaya mı? Yoksa projeye göre, CHP ilkelerinden yana tavır koyan bir başka SİYASETÇİYE Mİ? Esaslı destek verecek?
4) Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun parti dışındaki bir isme yakınlığını hissederse, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olur mu?