BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Ağustos 2017

Akşener bombası

2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, HDP (PKK) Selahattin Demirtaş ve solun tüm marjinal mahfillerinin desteklemeyi düşündüğü, üzerinde oyun kurgulanan Meral Akşener'in Afyonkarahisar bombası patladı.
Kulislerde çok ilginç Meral Akşener anekdotları anlatılıyor.
Akşener'in;
SUSURLUK'UN KARANLIK İSİMLERİNİ PARTİYE (AK PARTİ) SOKMAK İSTEDİĞİ, BUNU BAŞARAMAYINCA DA gittiğinden söz ediliyor.
Bir diğer rivayet de Meral Akşener'in TEŞKİLATTAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI BEKLEDİĞİ, ANCAK UMUT GÖRMEDİĞİ şeklindeydi. Meral Akşener'in günümüzde YENİ PARTİ KURMA VE KEMAL KILIÇDAROĞLU-SELAHATTİN DEMİRTAŞ DESTEKLİ
CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI STRATEJİSİ açısından, 2001 yılı Afyonkarahisar sırlarının ne anlama geldiğini etraflıca düşünmek, değerlendirmek aziz milletimizin dikkatine sunmak çok yararlı olacaktır.
Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde siyasette yıldızı parlayan/parlatılan Meral Akşener (Şimdi Doğan Medya ve kankalar parlatma kampanyaları yürütüyor) kuruluşu sırasında AK Parti ile neden yollarını ayırmıştı?
2001'de, Meral Akşener'in, yeni kurulan AK PARTİ'NİN TEŞKİLAT BAŞKANLIĞINI HEDEFLEMİŞ OLMASININ ARDINDAKİ STRATEJİK HESAP
NEYDİ?
Meral Akşener, (MHP'de bulunduğu dönemde) bu soruya, "O zaman bana kurulacak partinin (AK Parti) genel başkan yardımcılığı sonrasında iktidar olduğu takdirde başka önemli görevler de teklif edildi ama ben 'ilke'lerim sebebiyle bunu kabul etmedim..." demişti.
Gerçekten böyle mi?
Değildi.
Meral Akşener, AK Parti kurucularının oluşacağı günlerde eski bakan Nihat Ergün'ü aramış "bazı taleplerinin yerine getirilmediğini" söyleyerek Afyon'daki toplantıya gitmeyeceğini söylemişti.
Belli ki Meral Akşener'in AK Parti'ye kurucu olma teşebbüsünün ardında, mesele "ilke" meselesi değil, "kadrolaşma" idi.
Demek ki, 2001'lerde, yeni kurulmakta olan AK PARTİ'NİN beynine yönelmeyi düşünüyordu.
Ancak, Türk siyasetinin yetiştirdiği en büyük siyaset ve devlet adamı olan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Meral Akşener'in DERİN DÜŞÜNCELERİNİ O GÜNLERDE ERKEN OKUMUŞ. AK PARTİ İÇİNDE KADROLAŞMASINA MANİ OLMUŞ.

SONUÇ: AK Parti'nin kurucusu ve partide 11 yıl aktif görevlerde bulunan Ayşe Böhürler'in Meral Akşener'le ilgili, "Biz ilk kurucu heyet olarak Afyon'a gittiğimizde Meral Akşener'in oraya geleceği söyleniyordu.
Ancak orada vazgeçtiğini öğrendik. Yenilikçiler cenahındaki kulislerde Akşener'in;
SUSURLUK'UN KARANLIK
İSİMLERİNİ PARTİYE SOKMAK istediği, sokamayınca da gittiği konuşuluyordu" notu, çok düşündürücüdür.
Önemli iki soru.
1) Meral Akşener'in 2001'de AK Parti'ye sokmaya çalıştığı sürpriz, BİR YERLERLE İLİNTİLİ kimlerdi acaba?
2) 1999 yılında CIA tarafından Amerika'ya götürülen NATO gladyosu Fetullah, 2001'de hangi partileri ele geçirmeye çalışıyordu?
BU GÖK KUBBENİN ALTINDA HİÇBİRŞEY GİZLİ KALMAZ...