Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 4 Haziran 2017

Darbe olmadı diye üzüntüden kahrolanlar

Bu ülkenin yüzde 30'u, 15 Temmuz gecesi Fetullah Gülen alçağı, namussuzu, şerefsizi, haini ve onun eli kanlı katilleri, darbeyi başarsınlar istedi. Ve iddia ediyorum:
Darbe olmadı diye üzüntüden kahroldular... Kudurdular... Bu fakir yüzde 30 diyor. Siz 'daha fazlaydı' diyebilirsiniz.
Ya da "Yok canım, o kadar yok ama bir yüzde 10 vardır" diyebilirsiniz.
Ama doğru değil bu söylediklerin diyemezsiniz. Neden mi? Çünkü bu fakir; hem o ihanet gecesi, hem de ardından takip eden günlerde, üzülenleri, yıkılanları şahsen gözlerimle gördüm, kulaklarımla işittim.

O GECE SEVİNENLER
15 Temmuz ihanetinin olduğu geceye bir kez daha geri dönmek istiyorum. Kardeşlerim, o gece FETÖ mensupları yalnız değillerdi.
Ülkemizdeki darbeci, FETÖ işbirlikçileri hangi topluluklara mensuplar? Kimler o gece akıl ve gönül beraberliği içindeydiler? Fetullah Gülen namussuzunun peşine takılan bazı mezhepçi ordu, emniyet, yargı, mülki idare mensupları da bu ihanetin içindeydiler. PKK ve sevicileri de bu kepazeliğin içindeydiler.
DHKP/C katilleri ve onlara sevgi ve sempati besleyenler de ihanetin içindeydiler. Çok tuhaf ama yukarıda saydıklarıma tamamen ters, milliyetçi ve hatta ülkücü kimliğiyle bilinen fakat MHP'den dışlanmış, kovulmuş olanların bazıları da darbe olsun istediler.
Kendilerine Atatürkçü diyen ama Atatürk ile zerre ilgisi olmayan bazıları da bu iğrençliğin içindeydiler. Çeşitli sebeplerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan nefret eden ve bunu artık bir saplantı haline getirmiş, sağduyuyu artık tamamen kaybetmiş, sapkınlar da bu rezilliğin içindeydiler. Hepsi o ihanetin içinde görev aldılar demiyorum elbette... Bir kısmı bizzat görev aldılar.

NÖBETLERLE ALAY ETTİLER
Diğerleri darbe olsun diye bekledi.
Darbe başarılı olsun istediler. Duyar duymaz heyecanlandılar. Sevindiler. İlk anda sanki çok normal ve beklenen bir durummuş gibi yorumlar yaptılar. "Eh işte olacağı buydu" dediler. Ve haftalarca devam eden 'Demokrasi Nöbetlerine' asla katılmadılar. Katılanlara dudak büktüler. Kendi aralarında alay ettiler.

DARBENİN SİYASİ AYAĞI CHP Mİ?
Peki bu soru yanlış mı? İftira mı? Haksızlık mı? Güzel kardeşim; kadın-erkek, yaşlı-genç, çoluk-çocuk demeden kendi milletini bombalayanlar...
Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Bakanları, Valileri, Emniyet Müdürlerini kovalayanlar...
Öldürmek isteyenler...TBMM'yi bombalayanlar...
Darbeye katılmayan kendi komutanlarını esir edenler... Aynı anlarda İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, kuşattıkları havalimanından salıveriyorlarsa CHP bu işin neresinde?...